ERC farà primàries perquè Maragall rebi l'aval dels militants

Alfred Bosch, que va rebre l'aval de les bases al març, formalitzarà aquesta tarda la seva renúncia a ser l'alcaldable per Barcelona

Pere Aragonès i Ernest Maragall, mostrant llaços grocs en record d'Oriol Junqueras i Marta Rovira
Pere Aragonès i Ernest Maragall, mostrant llaços grocs en record d'Oriol Junqueras i Marta Rovira | ERC
21 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:51h
El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, anunciarà aquesta mateixa tarda que renuncia a ser l'alcaldable a les municipals de l'any que ve. L'alcaldable serà Ernest Maragall, però el partit sotmetrà la decisió final al vot de la militància en unes primàries, segons ha pogut saber NacióDigital.

I és que Bosch, que comunicarà formalment la seva decisió en la reunió que la direcció té prevista aquest divendres i que compareixerà després públicament per explicar-se, ja havia estat escollit candidat a les primàries celebrades el març passat i en les quals no va tenir rival.

La cúpula de la formació creu que el perfil de Maragall podia ser més idoni per perseguir l'alcaldia per a ERC, reforçant el perfil d'esquerres i apel·lant al llegat del seu germà, Pasqual Maragall. Però, tot i això, consideren que sotmetre's a unes primàries perquè els militants hi donin el seu vistiplau és un requisit ineludible.

Unes eleccions altament renyides

Les eleccions del maig es preveuen molt renyides i amb moltes incògnites, ja que, a més d'Ada Colau com a actual alcaldessa i rival a batre, Cs es prepara per conformar una llista farcida d'independents amb Manuel Valls al capdavant, així com el també exsocialista Ferran Mascarell es posiciona per liderar una candidatura avalada per Carles Puigdemont, mentre Jordi Graupera impulsa unes primàries republicanes amb el suport de l'ANC en què, quant a partits, tan sols compta amb el suport de Demòcrates o Solidaritat Catalana.

En un moment dolç per a ERC a Barcelona, en què percep que es troba en una posició privilegiada per aspirar a dirigir l'ajuntament, la cúpula nacional no veia clara el candidat. Malgrat que els republicans van ser primera força a la ciutat en les eleccions del 21-D, els darrers baròmetres assenyalaven que el partit no gaudia de tan bones expectatives i, en canvi, algunes fonts afirmen que enquestes internes assenyalaven que Maragall podia actuar de revulsiu.