VÍDEOS Albà hi torna vestit de rei per denunciar la repressió en el pregó alternatiu de la Mercè

L'humorista contraprograma el discurs de Leticia Dolera amb una actuació sobre la tardor passada a Catalunya i remarca la necesitat d'implementar el mandat de l'1-O

Toni Albà arriba a Pla de Palau com a Felip V
Toni Albà arriba a Pla de Palau com a Felip V | Sergi Ambudio
21 de setembre del 2018
Actualitzat a les 20:22h
Toni Albà ha tornat a fer la seva particular inauguració de les festes de la Mercè de Barcelona. En una actuació a Pla de Palau, contraprogramada amb el pregó oficial, a càrrec de Leticia Dolera, l'humorista s'ha disfressat de Felip V i ha representat els fets de la tardor passada a Catalunya.

Els dards d'Albà han estat dirigits cap a la justícia espanyola, Ciutadans (en especial a Jordi Cañas i Juan Carlos Girauta, sense oblidar-se tampoc d'Inés Arrimadas), Franco, Rajoy i l'estructura política espanyola en general... amb un toc de sàtira intensa, en estil líric i amb rimes punyents.
  L'humorista ha estat molt crític amb l'unionisme, sobretot pel que fa a la persecussió contra el model d'escola catalana i ha ironitza sobre la suposada persecussió del castellà a Catalunya: "La prova que el castellà està perseguit és que el 100% els catalans el sap parlar".
  El referèndum de l'1 d'octubre, la repressió policial i judicial per part de l'Estat i la necessitat de revolta "pacífica però determinant" del poble català han estat els grans protagonistes de l'espectacle "Trinxalliris". 
  Albà, vestit amb robes del segle XVIII, arriba a la capital catalana amb la voluntat de sotmetre els que ell anomena "catalanets", que es deixen prendre el pèl perquè "sempre van amb el lliri a la mà". El seu particular Felip V, però, no comptava amb una transformació dels "catalanets" que, durant l'espectacle, de poc menys d'una hora, es converteixen en "catalanonymus" i aconsegueixen vèncer a la repressió. 
  L'humorista es troba actualment immers en un procés judicial, acusat de delictes d'injúries agreujades per sis publicacions que feien referència a la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, que instrueix la causa contra el major dels Mossos Josep Lluís Trapero i altres membres de la policia catalana, els magistrats del TC i el difunt fiscal general de l'Estat José Manuel Maza.

Albà ha tancat aquest peculiar acte a tocar del moll de Barcelona entonant un fragment d'Els Miserables, la novel·la musicada de Victor Hugo, que està considerada com un clam per la llibertat.
Arxivat a