Sánchez defensa el poder judicial després dels insults a independentistes

El president del govern espanyol assegura que la justícia espanyola és "imparcial", i assenyala que encara no ha parlat amb Quim Torra sobre la qüestió

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez | Moncloa
20 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:04h
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha sortit en defensa dels jutges espanyols després de la revelació d'insults a independentistes des de correus corporatius. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha exigit aquest matí la dimissió de Carlos Lesmes, i ha avançat que es posaria en contacte amb ell per parlar sobre la qüestió. Sánchez, que és en un Consell Europeu a Salzburg, ha indicat que encara no han parlat.

"No he tingut temps de llegir els missatges, però no opinem sobre xats privats. Podem garantir a Torra i a aquells que es puguin veure implicats en informacions com aquesta que el govern espanyol confia en la imparcialitat de la defensa judicial", ha apuntat.

Crítiques a l'oposició

"Si estan centrats en fer soroll, nosaltres governarem", ha apuntat Sánchez en referència al PP, que aquest dijous ha estat especialment crític a l'hora de valorar un plagi que hi ha en un llibre del president del govern espanyol revelat pel diari El País. "Aquest govern governa. Si l'oposició vol fer soroll, nosaltres governarem", ha reiterat després. 

En aquest sentit, Sánchez ha apuntat que "no tem" que aquest episodi pugui tornar a aixecar dubtes sobre la seva tesi doctoral, que es va fer pública la setmana passada davant les sospites aixecades per Ciutadans durant la sessió de control al Congrés.

Immigració

Davant les crítiques de Sebastian Kurz, primer ministre austríac i partidari de la línia dura en matèria d'immigració, Sánchez ha apuntat que el govern espanyol "sempre ha defensat reforçar fronteres", però des de la "flexibilitat" i "sense posar en risc el control sobre un estat membre". "Estem d'acord en augmentar recursos, però lògicament des del prisma de la flexibiltat i la complementarietat. Això és el que vaig dir a Kurz quan ens vam reunir a Madrid, i així ho vaig traslladar ahir davant dels socis", ha destacat el líder del PSOE.