Els treballadors del metro no faran vaga per la Mercè

Decideixen en assemblees rebutjar la convocatòria que els sindicats defensaven pels "incompliments" del conveni

Assemblea del matí de treballadors sobre la vaga del metro per la Mercè
Assemblea del matí de treballadors sobre la vaga del metro per la Mercè | @CCOOMetroBCN
Redacció
20 de setembre del 2018
Actualitzat a les 18:32h
Els treballadors del metro de Barcelona han rebutjat en assemblea fer vaga durant les festes de la Mercè. Així ho han votat aquest dijous al Casinet d'Hostafrancs, on s'ha celebrat una assemblea al matí i una a la tarda. A la del matí ja havien votat en contra de la vaga.

La convocatòria, que incloïa aturades parcials tots els dies de la Mercè –entre aquest divendres i el dilluns-, estava motivada pels "incompliments" del conveni i d'alguns acords per part de la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), segons els sindicats.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ja havia fixat els serveis mínims de la convocatòria de vaga, si bé finalment ha quedat descartada. Treball havia intentat una mediació que va acabar aquest dimecres sense èxit i deixava la solució de la vaga en mans de les assemblees dels treballadors.

En les assemblees que s'han celebrat al matí i a la tarda, 171 empleats de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han votat en contra de fer l'aturada, 34 a favor i 39 s'han abstingut. Convé recordar que el sindicat majoritari a TMB, la CGT, no secundava la vaga, que havia estat convocada per UGT, CCOO, CIM, SU i CPTC.

Des de CCOO, han ressaltat que, així, s'ha optat per deixar el possible conflicte per més endavant, i han recordat que pròximament se celebraran eleccions sindicals, perquè es compleixen quatre anys de les anteriors al novembre.
 
 
Arxivat a