El fenomen del selfie arriba al Museu Etnològic i de Cultures del Món

L’exposició “Selfies! De l’autoretrat al microrelat" es pot visitar a la seu del carrer Montcada fins al 14 d’octubre

L’exposició «Selfies! De l’autoretrat al microrelat»
L’exposició «Selfies! De l’autoretrat al microrelat» | Adrià Costa
Redacció
20 de setembre del 2018
Actualitzat el 02 d'octubre a les 12:48h
Què es una selfie? Per què s’ha generalitzat el seu ús? Narcisime, individualisme? I... tenim clar que aquest és un fenomen recent o realment les seves arrels beuen de propostes que no tenen res a veure amb la voràgine de la modernitat?

Al voltant de totes aquestes preguntes pivota l’exposició Selfies! De l’autoretrat al microrelat, que es pot veure al Museu Etnològic i de les Cultures del Món de Barcelona a l'equipament Montcada –Carrer de Montcada, 12-14- fins al 14 d’octubre. Els comissaris de la mostra són Daniela Longobardi i Jacob Casquete.

Amb una posada en escena molt acurada, el visitant s’apropa a l'univers de l’autoretrat i al seu ús, tant en el present com en el passat, no solament com a moment narcisista, sinó com a necessitat d’explicar un relat i també com a expressió de l’ésser humà. I és que la selfie ja no és només un sinònim d'hedonisme i postureig extravertit, sinó una eina més del dia a dia de la nostra societat contemporània.

La selfie ja no és només un sinònim d'hedonisme i postureig extravertit, sinó una eina més del dia a dia de la societat contemporània

Aquesta mostra, que proposa una reflexió al voltant del fenomen, és fruit del projecte BCN Selfies!, una iniciativa impulsada pel Museu Etnològic i de Cultures del Món que durant l’any 2017 va realitzar diferents accions, dinamitzacions i concursos a la Nit dels Museus i a la Festa Major de Sants, i una sèrie d’articles a la premsa que mostraven l’autoretrat al llarg de la història.

La mostra, coordinada per Iris Garcia de Vadexpos Gestió Cultural, amb museografia d’Andrea Manenti i producció de Croquis, es pot visitar gratuïtament a la seu del carrer Montcada del Museu Etnològic i de Cultures del Món.

ExposicióSelfies! De l’autoretrat al microrelat
On? Museu Etnològic i de les Cultures del Món. Equipament Montcada. Carrer de Montcada, 12-14. Barcelona 
Fins quan? 14 d'octubre

 

L’exposició «Selfies! De l’autoretrat al microrelat» al Museu Etnològic i de les Cultures del Món. Foto: Adrià Costa

Arxivat a