Serveis mínims del 20% al 40% en la vaga del metro convocada durant la Mercè

Quan hi haurà més combois serà en les hores punta d'aquest divendres, únic dia laborable dels quatre en què hi haurà aturades parcials

Un cartell advertint d'una vaga al metro de Barcelona
Un cartell advertint d'una vaga al metro de Barcelona | Adrià Costa
Redacció
18 de setembre del 2018
Actualitzat el 20 de setembre a les 11:53h
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha fixat els serveis mínims de la convocatòria de vaga al metro de Barcelona, prevista entre el 21 i el 24 de setembre, coincidint de ple amb les festes de la Mercè de la capital catalana. El pròxim divendres 21, únic dia laborable dels quatre en què es volen fer aturades (el dilluns 24 és festiu local a la ciutat), funcionarà el 40% del servei en hora punta: des de les set a les nou del matí i de set a vuit del vespre. En les hores vall, de vuit del vespre a dos quarts d'onze de la nit, només es cobrirà el 20% del servei.

Dissabte i diumenge, d'onze del matí a una del migdia i de set a vespre a dos quarts d'onze de la nit també hi ha aturades convocades i els serveis mínims seran del 33%. Dilluns, no laborable a la capital catalana per ser festiu local per la Mercè, tot el personal farà vaga de 10.19 hores fins a les 12.19 hores; i des de les 17.44 a les 19.44 hores; i des de les 22.50 a les 00.50 hores. En aquest tram horari, el servei serà del 33%.

El Departament de Treball farà un nou intent per desconvocar la vaga que vol fer el comitè d'empresa per denunciar el que consideren un incompliment del conveni col·lectiu per part de TMB en relació a horaris, entre d'altres. Aquest dimecres a les onze del matí s'ha fixat una altra mediació al Departament on estan cridats l'empresa i els representants dels treballadors.
Arxivat a