El PDECat troba «indigna» la conferència de Sánchez perquè no ofereix res a Catalunya

El president de la formació, David Bonvehí, retreu al líder del PSOE que sí que obri el meló de la reforma constitucional pels aforaments i li recorda que va arribar al poder amb els vots independentistes

David Bonvehí, aquest dilluns en roda de premsa
David Bonvehí, aquest dilluns en roda de premsa | PDECat
17 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:25h
El president del PDECat, David Bonvehí, ha criticat amb duresa aquest dilluns la conferència que ha fet el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. "No exagerem si diem que la compareixença de Sánchez ha estat tan decebedora que sembla que estigui fent bo [José Luis Rodríguez] Zapatero. Per tant, decepció", ha insistit Bonvehí, que ha considerat "indigne" que no hi hagi hagut cap referència explícita al procés català.

En la part final de al reunió han observat en directe la conferència del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. "Ha estat indigne que no hagi dit res del problema polític català", ha ressaltat Bonvehí, que ha retret que reformi la Constitució pel cas dels aforaments i que hagi deixat fora de l'equació el procés català. "Ens ha decebut, ens esperàvem alguna cosa més d'ell, va ser president també pels vots independentistes", ha recalcat.

Malgrat les crítiques a la conferènca, Bonvehí ha destacat que "estudiaran" la proposta de reforma de la Constitució pels aforaments. "Però estem, igualment, molt decebuts", ha destacat el dirigent independentista. Sánchez preveu que aquesta reforma entri en vigor i estigui plenament activada en el transcurs dels propers seixanta dies.

Solucions polítiques

Bonvehí no ha descartat presentar noves mocions al Congrés dels Diputats per promoure el diàleg entre l'Estat i la Generalitat. "Si veiem una actitud diferent, nosaltres sempre estarem asseguts a la taula. No ens cansarem de demanar una sortida democràtica", ha recalcat el president del PDECat, que al mateix temps s'ha mostrat "conscient" del camí que ha emprès el PSOE en els últims deu anys. "Si ells canvien la manera d'actuar, no es pot invalidar això amb trobar espais de diàleg i d'acord", ha apuntat el dirigent independentista.

El president del PDECat ha apuntat que no es preveuen canvis immediats a Madrid, en referència a si Carles Campuzano ha de ser rellevat -o no- al capdavant dels diputats al Congrés. Campuzano va criticar la setmana passada la "manca de coratge" després de la retirada de la moció sobre el diàleg pactada amb el PSOE, però de moment ha estat ratificat per la direcció. Míriam Nogueras, vicepresidenta del PDECat des del congrés del juliol, és l'assenyalada per agafar més responsabilitats si hi ha canvis.

Rumb a les municipals

La reunió d'aquest dilluns de l'executiva ha servit, com és habitual, per valorar els últims esdeveniments polítics, marcats pel nou èxit de la Diada, tant a Barcelona com a nivell territorial. La cita s'ha centrat en les eleccions municipals, en part: els candidats ja "preparen cada vegada més els comicis", i ja s'està parlant del comitè que encararà l'última part de la campanya. "Volem que s'impregni de la filosofia de Junts per Catalunya", ha apuntat.