VÍDEO i FOTOS Sabadell clama per la llibertat de Forcadell

La música, les activitats i les intervencions de diferents personalitats polítiques són els punts centrals de l'acte que durarà fins la nit

La plaça Doctor Robert, plena en l'acte #FreeForcadell
La plaça Doctor Robert, plena en l'acte #FreeForcadell | Juanma Peláez
15 de setembre del 2018
Actualitzat a les 20:15h
El centre de Sabadell és l'escenari aquest dissabte a la tarda de l'acte per reivindicar l'alliberament de l'expresidenta del Parlament i veïna de la ciutat, Carme Forcadell, que va ser empresonada de manera preventiva el passat 23 de març. Molta música però també molta reivindicació es donen la mà en un acte que ja es va haver d'ajornar al mes de juliol per l'amenaça de pluja.

La tarda ha arrencat amb una activitat infantil que ha donat pas a les primeres intervencions polítiques, les de l'alcalde de la ciutat, Maties Serracant (Crida per Sabadell), l'exalcalde Juli Fernàndez (ERC) la tercera tinenta d'alcalde, Marisol Martínez (Guanyem Sabadell), i els regidors Ramon Vidal (Podem) i Carles Rossinyol (PDECat), així com del vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri. 
 

Mauri ha recordat el vincle de Sabadell amb el país a través de Carme Forcadell, però també de la desapareguda Muriel Casals: "Elles ens van ensenyar a no posar límits als nostres somnis", ha expressat entre aplaudiments. En aquest sentit, ha expressat que aquests somnis compartits són els que duran a encarar el judici no des de la defensa: "Denunciarem aquest Estat que sistemàticament vulnera els drets i les llibertats d'aquest país", ha afegit.

Mauri també ha llegit un text que Jordi Cuixart, des de la presó de Lledoners, li ha fet arribar per aquest acte: "Com en som d'afortunats de compartir temps i lluites amb  la teva fermesa i conviccions, des del carrer Unió on érem veïns", assenyala Cuixart en el text. I afegeix: "No deixarem que et robin la felicitat, avui som feliços, fem del somriure una revolta, seguim omplint els carrers de forma massiva, cívica i festiva".

L'alcalde Serracant també s'ha adreçat als assistents: “La Carme és la presidenta del Parlament, i això té un simbolisme, perquè el Parlament és l’essència de les nostres llibertats, on s’ha de poder parlar de tot, on els representants del poble han de poder decidir sobre tot, la llibertat de la presidenta del Parlament és la nostra llibertat”, ha expressat en el seu discurs.
 

Pancarta en defensa de la llibertat de Carme Forcadell. Foto: Juanma Peláez


Al llarg de la tarda i vespre passaran per l'escenari de la plaça Doctor Robert representants polítics com el president del Parlament i successor en el càrrec de Forcadell, Roger Torrent, així com els excompanys de Mesa Anna Simó i Lluís Maria Corominas, però també polítics com Mireia Boya, Albano Dante Fachín o l'exdiputat Lluís Llach. En representació de la societat civil parlaran el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i la membre del Secretariat Nacional de l’ANC Elisenda Romeu.

En l'apartat musical, actuaran al llarg de les properes hores Gerard Quintana, Animal, Elèctrica Dharma, Pau Alabajos, Gemma Humet, Titot, Mascarats i Elgio, entre altres. L'escriptor local, David Vila i Ros, també actuarà acompanyat del diputat a Madrid Gabriel i Gabriel Rufián, i també es comptarà amb una actuació dels Saballuts i l'humorista Oriol Cruz.
 

L'alcalde i els regidors de l'Ajuntament de Sabadell en l'acte #FreeForcadell. Foto: Juanma Peláez