Més d'un centenar de veïns de Montcada tallen les vies del tren per la darrera víctima mortal

Ho han fet durant uns 40 minuts, després del minut de silenci en record del veí mort aquest dijous

Els veïns ocupant les vies del tren
Els veïns ocupant les vies del tren | Albert Hernàndez
14 de setembre del 2018
Actualitzat a les 20:50h
Més d’un centenar de veïns de Montcada i Reixac han tallat les vies del tren, de la línia de França, durant uns 40 minuts aquest divendres a la tarda. Ho han fet tot just després que acabés el minut de silenci que s’ha guardat al monòlit de les víctimes, situat a la coneguda cruïlla del soterrament, que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Laura Campos, acompanyada d’altres regidors i membres de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total.

“I ara anem a tallar les vies”, s’ha escoltat entre els concentrats un cop s’ha acabat el record a la víctima 172 a les vies del tren que creuen el municipi. Campos ha “exigit una data” per a la reunió de la comissió mixta per tractar el projecte del soterrament, ja que l’atropellament es va produir el dia que s’havien de reunir, però es va ajornar “sine die”.
 

L'alcaldessa de Montcada durant el seu parlament, abans del minut de silenci Foto: Albert Hernàndez


L’alcaldessa ha qualificat “d’indignant” aquest fet i ha mostrat la seva preocupació perquè això “afecti al calendari pactat”. Campos ha comprés que les dues primeres trobades no es duguessin a terme “per la reestructuració” de Foment i Adif, però s’ha “acabat la paciència” i vol “una data ja”.

Amenaça de nous talls

La interrupció de la circulació de combois ha sorgit dels manifestants. Però és possible que passi a ser una proclama de la Plataforma. Així ho ha dit el responsable de comunicació, Ramon Bueno, “cal canviar d’estratègia”. Si no arriba la convocatòria “estudiarem posar-nos al capdavant dels talls de les vies” i ha matisat que “fins ara no ho hem fet”.

Els prop de 40 minuts de la protesta ha obligat a desviar els trens per la líniea de Cerdanyola Universitat i repartir els usuaris per les estacions de les línies R3 i R4 que hi ha al municipi. 
 

Membres del govern municipal i la plataforma pel soterrament Foto: Albert Hernàndez