Totes les cares del diàleg

El Govern s'esforça a establir canals d'entesa bilaterals amb l'Estat malgrat la negativa de Sánchez a parlar del referèndum i la desconfiança de sectors independentistes a mantenir el suport al PSOE

Quim Torra i Pedro Sánchez a la Moncloa
Quim Torra i Pedro Sánchez a la Moncloa | Govern
15 de setembre del 2018
Actualitzat el 16 de setembre a les 12:32h
La pregunta -sense resposta- que segueix planant sobre el Palau de la Generalitat, la Moncloa, el Parlament i el Congrés dels Diputats és de formulació relativament senzilla però de solució inequívocament complexa: com resoldre el conflicte polític entre l'Estat i la Generalitat de manera satisfactòria, duradora i amb la participació de la ciutadania a través del vot? El diàleg per aconseguir la quadratura del cercle és en boca de tothom, especialment després del canvi de govern a Espanya, però la qüestió segueix encallada. I, si és així, és en part perquè des de l'independentisme no existeix unanimitat sobre com afrontar-lo.

L'episodi d'aquesta setmana al Congrés dels Diputats, amb la retirada d'una moció del PDECat pactada amb el PSOE que contenia el compromís d'encetar un diàleg entre administracions dins "l'ordenament jurídic vigent", així ho exemplifica. Aquests són tots els actors catalans implicats en la nova etapa del procés i els posicionaments de partida que defensen.