El Suprem es nega a considerar Puigdemont un «exiliat» i es reafirma en el terme «fugat»

La sala considera que el terme "fugat" és "adequat i en cap cap desconsiderat"

Carles Puigdemont, en un acte recent
Carles Puigdemont, en un acte recent | Junts per Catalunya
14 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:30h
El Tribunal Suprem ha desestimat la sol·licitud presentada per les defenses de Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Lluis Puig perquè no se'ls consideri "fugats" sinó "processats absents" o "exiliats". Així ho ha indicat la sala segona de l'alt tribunal, que considera que el terme "fugat", tal com se l'usa en la causa general contra l'independentisme, respon a la correcta interpretació del tribunal.

En un auto, la sala conformada per tres magistrats contesta l'escrit de Puigdemont, Ponsatí i Puig que asseguren que l'expressió és impròpia i desconsiderada. El Suprem, però, manifesta que el terme "fugat" s'adequa a la interpretació del cas, ja que es tracta de persones "fugades o sostretes a la acció de la justícia espanyola". "Pel tribunal, el terme resulta adequat i en cap cas desconsiderat", destaca el Suprem. 

Per altra banda, i com a conseqüència d'aquesta consideració, el Tribunal Suprem també rebutja l'al·legació de les defenses dels processats, que afirmaven que la paraula no s'ajustava al Codi Ètic de Conducta de Jutges i Magistrats. Per tant, l'alt tribunal desestima en el seu conjunt la sol·licitud d'aclariment o rectificació que s'ha demanat sobre el terme.

El Suprem manté el terme "fugat" per a Puigdemont i els exiliats by naciodigital on Scribd