Colau demana «disculpes» a la UB després de dir que se li va oferir acabar «fàcilment» la carrera

L'alcaldessa de Barcelona assegura que "ningú de la universitat" li va proposar mai "res irregular"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau | ACN
Redacció
14 de setembre del 2018
Actualitzat a les 10:03h
Les declaracions que va fer aquest dijous l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a TV3 on va afirmar que a ella també se li havia ofert acabar "fàcilment" la carrera de Filosofia han generat un allau de crítiques, també orgàniques de la universitat, que l'han obligat a demanar disculpes. Al matí de Catalunya Ràdio, Colau ha demanat "disculpes públiques" a la Universitat de Barcelona per si ha generat "qualsevol confusió" amb les seves declaracions.

De fet, ha assegurat que ha trucat "personalment" el rector i ha aclarit que "ningú de la universitat" mai li va proposar "res irregular", sinó que van ser membres d'una empresa multinacional qui li van fer l'oferiment d'acabar les dues assignatures de lliure elecció que li faltaven per finalitzar la carrera de Filosofia. 

Colau va revelar aquesta situació del seu passat universitari després que l'ABC apuntés a un possible frau en la tesi doctoral del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la universitat Juan Carlos I. Poc després, però, la Moncloa ho va desmentir. Colau va parlar del seu cas viscut en pròpia pell, i va dir que hi havia "casos provats" i que el frau en els títols era una "pràctica reiterada". 

Les crítiques no van tardar a arribar. Poques hores després gran part de l'oposició de l'Ajuntament de Barcelona criticava les seves afirmacions i li retreia que no hagués posat en coneixement de la Fiscalia aquesta conducta "irregular". Alguns grups com el PSC la van titllar "d'irresponsable" i van lamentar que les declaracions "degradessin" el prestigi de la universitat pública, mentre que Ciutadans va apuntar que l'alcaldessa pecava d'"egocentrisme". Per la seva part, el PP va afirmar que Colau "no té credibilitat".

També la UB va demanar explicacions a l'alcaldessa: "No podem permetre cap ombra de dubte sobre les nostres titulacions. Esperaríem que qualsevol sospita sigui denunciada però de manera clara i puntual", ha dit la universitat a través del seu compte de Twitter.
Arxivat a