Carrers tallats i mobilitat sostenible: Barcelona disminuirà els cotxes el 22 de setembre

L'Ajuntament de Barcelona també organitza una cursa de transports i una exposició de vehicles elèctrics amb motiu de la Setmana Europea de la Mobililtat

La regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz
La regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz | ACN
Redacció
13 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:15h
L'Ajuntament de Barcelona promourà un Dia sense Cotxes per quart any, amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat. Enguany, la iniciativa se celebrarà el 22 de setembre, coincidint amb les Festes de la Mercè, que té lloc del 21 al 24 de setembre. Aquest esdeveniment ha condicionat els talls de carrers que es limitaran a la Via Laietana i el Carrer Gran de Gràcia, aquest últim només a partir de les cinc de la tarda.

Amb el lema "Combina i mou-te", aquesta setmana inclourà també tallers i conferències, una carrera de diversos modes de transport el 19 de setembre, activitats en espais que habitualment són places d'aparcament públic el 21 de setembre, i la mostra Expoelèctric de vehicles elèctrics i tecnologies eficients, el 6 i 7 d'octubre.

La tinenta d'alcalde Janet Sanz considera que la Setmana de la Sostenibilitat se celebri al temps que les festes farà possible "la Mercè més sostenible que s'ha tingut fins ara", i ha afegit: "Esperem que la gent participi i es faci seu el carrer, no només per la Mercè, sinó pel compromís que tenim conjunt, tant l'Ajuntament com la ciutadania, d'avançar cap a una ciutat més saludable". 

La Via Laietana quedarà tallada al trànsit tot el dia, i des de les 10.00 hores fins a les 14.00, el tram que va de la plaça Antoni Maura fins al passeig Isabel II mostrarà com podria ser aquest carrer "pacificat", amb propostes com ioga, circ, tennis taula, llits elàstics o bicicletes "gastronòmiques" amb les quals es farà sucs i crispetes pedalejant. 

Al seu torn, s'impedirà el pas de vehicles pel carrer Gran de Gràcia entre les 17.00 i les 21.00 hores entre l'avinguda Diagonal i la rambla del Prat. La resta de talls realitzats anys anteriors quedaran integrats dins les diferents ocupacions que es fan amb motiu de les festes de la Mercè. 

Sanz ha remarcat les activitats "emblemàtiques" que s'emmarquen en els objectius d'aquesta setmana com són la Cursa dels Transports, que compararà el temps de viatge i consum energètic de diferents models de mobilitat; el Parking Day, un dia on algunes places d'aparcament es transformaran en espais d'ús ciutadà; i la mostra amb vehicles elèctrics, tecnologies eficients i autoconsum. 

Aquestes iniciatives s'inclouen en la voluntat del govern municipal de "potenciar una mobilitat més segura i sostenible", fomentant els desplaçaments a peu, en bici i en transport públic. Segons la tinenta d'alcalde, l'executiu barceloní està "absolutament compromès" amb l'ús de transports més sostenibles i per això ha consolidat una regulació específica per garantir la convivència dels nous vehicles de mobilitat personal, com ara patinets elèctrics, amb la resta d'usuaris de la via pública.
Arxivat a