Colau admet que a ella també li van oferir acabar la carrera de «forma fàcil»

L'alcaldessa de Barcelona diu que seria un "error" traslladar el debat nacional a les eleccions municipals

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau | ACN
Redacció
13 de setembre del 2018
Actualitzat a les 10:17h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat aquest dijous que a ella també li van oferir acabar la carrera de Filosofia de "forma fàcil", tot i que ha assegurat que ho va rebutjar. Ho ha dit en una entrevista als Matins de TV3, després que l'ABC hagin apuntat a un possible frau en la tesi doctoral del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Avui mateix, però, la Moncloa ho ha desmentit.

Sobre això, Colau ha demanat que no es desacrediti la universitat Juan Carlos I, ja que es tracta d'informacions que encara s'han de confirmar, tot i que ha deixat la porta oberta a possibles irregularitats. "No sé què hi ha i què no hi ha; jo no puc fer aquestes afirmacions. Però sé que hi ha casos provats i que és una pràctica reiterada", ha sentenciat. A més, ha recordat que, en el seu cas personal, una empresa li va fer l'oferiment d'acabar les dues assignatures de lliure elecció que li faltaven per acabar la carrera de Filosofia, i que això és una "mostra que això es produeix i que és una pràctica reiterada" que, en cap cas, hauria d'arribar a les institucions. 

Eleccions municipals

Sobre la possibilitat que l'exministre francès Manuel Valls es presenti com a candidat de Ciutadans a l'alcaldia de Barcelona i que els partits sobiranistes també s'hi presentin en bloc, Colau ha assegurat que seria un "error" traslladar el debat nacional a les eleccions municipals. "El context és complicat i Barcelona juga un paper com a capital, però el que ha d'estar en joc és el model de ciutat i el seu model global", ha advertit. 

Al seu torn, ha afirmat que es presentarà per revalidar el càrrec i que la seva prioritat és l'Ajuntament i no ocupar càrrecs en la direcció de Catalunya en Comú-Podem: "Jo no puc ser el dia a dia al partit; hem d'apostar per responsabilitats compartides i no acumular càrrecs". 
Arxivat a