La Guàrdia Urbana ja informa de la normativa que multa bicicletes circulant per les voreres

La policia barcelonina també activa un dispositiu específic per controlar el transport escolar al voltant dels centres

Una ciclista creuant la Gran Via.
Una ciclista creuant la Gran Via. | Adrià Costa
Redacció
12 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:27h
La Guàrdia Urbana ha engegat una campanya per recordar les limitacions de l'ús de bicicletes i vehicles de mobilitat personal, com ara patinets elèctrics o segways. Aquesta actuació forma part de l'Operació Tardor, que es desenvoluparà fins a finals de setembre, i inclou l'operativa de control a peu de carrer i accions informatives i missatges als panells informatius per a conscienciar la ciutadania.

Els agents posaran especial èmfasi en explicar que, en el cas de les bicicletes, està prohibit circular per voreres, andanes i passeigs d'amplada inferior a 4,75 metres. En el cas dels usuaris de vehicles de mobilitat personal, es recordarà que només poden circular per les calçades zona 30 i per carrils bici. A més, com a part de la mateixa operació, a partir d'aquest dijous s'activa un operatiu especial per controlar el transport escolar als entorns dels centres educatius.

Fa un mes, l'Ajuntament de Barcelona va anunciar que a partir de gener el consistori aixecarà la moratòria sobre els desplaçaments en bicicleta per voreres de més de 4,75 metres, cosa que implica que la policia barcelonina multarà els ciclistes que circulin per la majoria de voreres de la capital. La campanya que inicia la Guàrdia Urbana, doncs, servirà per explicar als usuaris aquestes modificacions. "Entenent que és un tema nou, es faran actuacions ponderades per donar a conèixer la nova normativa i per fer compatible la mobilitat entre la gent que va a peu i els que utilitzen aquests vehicles", ha assegurat l'intendent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Carlos Reyner.

La Guàrdia Urbana inspeccionarà el transport escolar

D'altra banda, durant els primers dies del curs lectiu la Guàrdia Urbana ha fet palesa la necessitat de desenvolupar una especial atenció al trànsit al voltant dels centres escolars mentre s'assoleix l'adaptació dels ciutadans després de les vacances.

Aquest any, el dispositiu inclou la campanya específica de control i supervisió del transport escolar i de menors d'acord amb la planificació i coordinació del Servei Català de Trànsit amb les policies locals i Mossos d'Esquadra. Per això, es realitzaran accions de control dels mitjans de transport que utilitzen els alumnes dels centres d'ensenyament, d'ESO i de FP – Batxillerat i es controlaran els autocars i microbusos destinats al transport escolar, així com els vehicles comercials (furgonetes, etc.) que puguin realitzar transport escolar sense autorització.

Es prestarà atenció a la circulació, a la seguretat i a les condicions administratives d'aquests vehicles, comprovant que respecten les normes de trànsit durant el seu trajecte i que compleixen els requisits documentals o tècnics a què estan sotmesos.
Arxivat a