Rivera acusa el sobiranisme d'excloure milions de catalans «de la Diada autonòmica»

El líder de Ciutadans exigeix a Sánchez que decideixi si vol ser «un president en mans de Puigdemont i Torra o de tots els espanyols»

Arrimadas i Rivera avui a la plaça del Rei.
Arrimadas i Rivera avui a la plaça del Rei. | J. M. Montaner
11 de setembre del 2018
Actualitzat a les 11:56h
Albert Rivera i Inés Arrimadas han estat els oradors de l'acte amb què Ciutadans ha "contraprogramat" els actes de la Diada, a la plaça del Rei de Barcelona. Rivera s'ha adreçat directament a Pedro Sánchez per advertir-lo que ha de prendre una decisió: decidir si és un president "en mans de Puigdemont i Torra o de tots els espanyols".    

Rivera s'ha referit a "la Diada que ens han pres" i ha dit que avui era un dia trist perquè molts catalans se sentien exclosos de la celebració. Ha afirmat que l'Onze de Setembre és la "diada autonòmica". Continuant amb la seva croada contra els llaços grocs, ha dit que "no hi ha convivència sense espais públics neutrals". Rivera ha llançat un missatge d'optimisme als seus i ha assegurat que de la mateixa manera que "vam guanyar", "tornarem a guanyar i aquest cop amb una majoria prou àmplia per poder governar".

Abans d'ell, Arrimadas ha intervingut per proclamar: "Nosaltres mai acceptarem que aquesta no sigui la festa de tots els catalans. No ens callaran". La líder de Cs a Catalunya ha demanat als governants de la Generalitat que "no oblidi els milions de catalans que avui no sortiran al carrer". I ha acabat cridant: "Visca Catalunya, visca Espanya i visca Europa". El líder de Ciutadans ha afirmat que els aliats de Sánchez -a qui s'ha referit com "el president temporal" d'Espanya-, "són els mateixos que avui diran que Espanya és una dictadura".

Un acte de "purificació"

L'acte ha començat amb una escenificació davant el Saló del Tinell, on un grup de militants de Ciutadans ha mostrat un gran cor amb les banderes de la UE, Espanya i Catalunya i el lema "El amor es más fuerte que el odio", aconseguint així una curiosa combinació d'unionisme i consigna hippy. Forçosament, l'acte ha tingut un punt de "purificació". Ciutadans ha volgut "contraprogramar" la Diada en el cor de la Barcelona històrica. I potser inconscientment, a les portes del Saló del Tinell, allí on per la dreta unionista van començar molts dels mals actuals, on es va signar el Pacte del Tinell que va fer possibles els governs tripartits.