L'Ajuntament de Barcelona es personarà en els casos d'agressions d'ultres de diumenge

El tinent d'alcalde Jaume Asens afirma que el consistori no quedarà indiferent davant dels casos "més greus i més clars"

Imatges d'un dels agressors.
Imatges d'un dels agressors. | CDR Nou Barris
Redacció
10 de setembre del 2018
Actualitzat a les 19:06h
L'Ajuntament de Barcelona es personarà en els casos "més greus i més clars" de les denúncies que es presentin per les agressions que es van produir a la capital després de la marxa unionista de diumenge. El tinent d'alcalde de Drets de la Ciutadania de Barcelona, Jaume Asens, ha confirmat que després d'estudiar les causes i de determinar la seva gravetat, el govern municipal exercirà d'acusació popular. De moment s'han interposat tres denúncies per delictes d'odi.

Així, el consistori anirà més enllà, després de les declaracions de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha demanat al Departament d'Interior que investigui els atacs perpetrats, segons la batlle, per "grups d'extrema dreta" i amb un component "LGTBIfòbic".

Als Mossos d'Esquadra els consta que després de la manifestació d'aquest diumenge es van produir almenys dues agressions. La darrera va tenir lloc cap a dos quarts de quatre de la tarda al carrer Blai, al barri del Poble Sec, on un grup de persones amb banderes espanyoles i estètica d'ultra dreta que tornava de la manifestació es va escridassar amb un altre. Durant la baralla, els manifestants van ferir al cap un home, que va patir un trau i va haver de ser evacuat en una ambulància del SEM al CAP Manso. Un d'ells duia una defensa extensible i va ser denunciat per una falta de respecte als agents de l'autoritat.

També es van viure moments de tensió a l'estació de metro del Clot on, segons el Comitè de Defensa de la República de Nou Barris cinc veïns del districte, alguns dels quals eren membres del CDR, van ser agredits per un grup que tornava de la marxa per la unitat d'Espanya. A un d'ells, component d'LGTI-fòbia, el van increpar amb insults homòfobs i el van escopir. 
Arxivat a