FOTOS Manifestació unionista a Barcelona

Imatges de J.M. Gutiérrez

una imatge de la manifestació
una imatge de la manifestació | Jose M. Gutiérrez
Redacció
09 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:02h
"Fora feixistes dels nostres barris" i "sou vosaltres els fills de puta feixistes". El primer lema és el que han cridat els membres de la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, mentre que el segon, el que els responien els participants de la manifestació unionista, quan les dues manifestacions han coincidit, al carrer Mistral amb Paral·lel.

La tensió s'ha viscut durant aquests moments, entre escridassades i insults que han durat diversos minuts, separats per un contundent cordó policial dels Mossos d'Esquadra que ha impedit la confluència de les dues manifestacions prèviament convocades: l'espanyolista, impulsada per l'empresari José Manuel Opazo contra el govern de Pedro Sánchez, qui consideren que ha pactat amb els "terroristes i els supremacistes". I la segona, antifeixista, liderada per la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme per contraprogramar els efectes del primera i demostrar que Catalunya vol ser independent i una República.
  
Malgrat que la trobada dels dos actes es veia problemàtica, els insults han durat llarga estona. "Jo sóc espanyol, espanyol, espanyol" i "Puigdemont a la presó" han estat alguns dels lemes que els unionistes han cridat, al torn que insultaven de diverses maneres al grup d'antifeixistes, menys nombrós. La manifestació ha acollit més de 2.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, amb desenes d'autocars provinents de diverses parts de l'estat espanyol.

Entre alguns dels assistents hi ha membres de La Falange i també del partit ultradretà Vox, que ha intentat gestionar un servei d'ordre que ha resultat desbordat. Manifestants obertament feixistes també han format part de l'acte.
   

Un dels manifestants de la manifestació espanyolista, repartint cartells amb lemes. Foto: Jose M. Gutiérrez


Unitat espanyolista

Els manifestants espanyolistes s'han començat a concentrar abans de les 12.00 hores a l'avinguda Paral·lel, davant del Molino, amb el lema "Recuperem la Dignitat". En la concentració s'han destacat nombroses banderes espanyoles i algunes senyeres, tot i que també banderes de la Guàrdia Civil i pancartes contra els Mossos d'Esquadra i TV3. La manifestació ha volgut convertir-se, també, en un gest de solidaritat amb els grups organitzats que treuen llaços grocs de la via pública.
 
En conjunt, i entre clams en favor d'Espanya i contra el catalanisme, els organitzadors i manifestants han buscat demostrar la força de l'espanyolisme a dos dies de la Diada de l'11 de setembre. Per això, bona part dels manifestants no eren catalans, sinó que s'han desplaçat a Barcelona des de diverses parts de l'Estat amb autobusos que els han deixat directament al punt d'inici de l'acte. 
 

Un dels manifestants a la manifestació espanyolista d'aquest diumenge. Foto: Jose M. Gutiérrez

 
La manifestació espanyolista ha finalitzat a plaça Espanya amb parlaments del president de l'Associacio Catalana de Víctmes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT), José Vargas;  Dolores Ajenjo, l'exdirectora de l’institut Pedraforca de l’Hospitalet de Llobregat i l’única responsable d’un centre educatiu que el 9-N es va negar a cedir les claus per a poder-hi fer la votació; l'empresari alemany Karl Jacobi; el president de Vox, Santiago Abascal, així com ciutadans que expliquen les conseqüències de l'independentisme. 
 
Manifestació contra el feixisme

Per la seva part, la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme ha convocat una contramanifestació a les 11.30 a l'avinguda Mistral amb el carrer Llança, per on ha de transcórrer la manifestació espanyolisme, per plantar cara al que consideren un gest "de l'extrema dreta".

Un important dispositiu policial ha separat els dos esdeveniments polítics, que s'han confrontat entre escridassades en el moment que s'han creuat. "Fora feixistes dels nostres barris", han cridat els manifestants, entre banderes estelades i republicanes. 
 
Arxivat a