VÍDEO Editors, llibreters i autors esclaten al crit de «llibertat» en la Setmana del Llibre

Emotiva lectura del manifest

Lectura del manifest a la Setmana del Llibre en Català
Lectura del manifest a la Setmana del Llibre en Català | Setmana del Llibre en Català
Redacció
09 de setembre del 2018
Actualitzat a les 14:14h
Un centenar d'editors, llibreters i autors reunits en la 37 edició de la Setmana del Llibre en Català han esclatat al crit de "llibertat, llibertat, llibertat" en el marc de la lectura d'un manifest per la llibertat d'expressió davant la Catedral de Barcelona.

A les 13 hores, els més de 200 estands que poblen el saló del llibre en català han baixat la persiana per recolzar de forma simbòlica l'acte de lectura d'un manifest dels organitzadors de l'esdeveniment, de l'Associació Catalana pels Drets Civils i una carta escrita pel president d'Òmnium, Jordi Cuixart.

L'acte ha comptat amb la presència del president de la Setmana, Joan Sala; la presidenta d'Editors.cat, Montse Ayats, i el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, entre altres personalitats que s'han amuntegat A les escales de la Catedral i davant un públic format per desenes d'assistents.

Sala ha donat el tret de sortida de l'acte, explicant una anècdota que va viure quan tenia 16 anys i va ser detingut a mà alçada amb una metralleta per un Guàrdia Civil acusat de vendre adhesius per la "Marxa per la llibertat".

"Llavors cridàvem 'Llibertat, amnistia, Estatut d'autonomia' i avui cridem: 'llibertat, llibertat, llibertat'", ha dit Sala. Posteriorment, Mauri ha llegit la carta escrita per Cuixart des de la presó de Lledoners, seguit per un càlid aplaudiment d'un minut de durada.

Una representant de l'Associació Catalana pels Drets Civils ha llegit un altre manifest en què mostrava "especial preocupació per la persecució de drets i llibertats". El text recull una "greu reculada que ha portat a la vergonya de tenir presos i exiliats polítics", i després de la seva lectora, l'audiència ha esclatat al crit de "llibertat".

Després de la lectura del manifest de la Setmana, el públic ha tornat a esclatar al crit de "llibertat, llibertat, llibertat", i l'acte ha quedat clausurat.
 
Arxivat a