El metro arriba finalment al barri de la Marina de Barcelona

Quim Torra critica la manca de finançament de l'Estat i Ada Colau agraeix la paciència als veïns i reclama la llibertat dels presos polítics

Torra, Colau, Aragonès i Calvet en la inauguració del nou tram de la L-10
Torra, Colau, Aragonès i Calvet en la inauguració del nou tram de la L-10 | @QuimTorraiPla
Redacció
08 de setembre del 2018
Actualitzat a les 15:57h
El metro ja arriba a tots els barris de Barcelona. Les noves estacions de metro de Foc i Foneria de L10 Sud ja estan en marxa des d'aquest dissabte, fet que representa que el suburbà ha arribat finalment a la Zona Franca després de dècades de retards. Un aspecte que no ha passat per alt per l'alcaldessa de la Barcelona, Ada Colau, que ha demanat als veïns i veïnes "disculpes" per l'espera i per els "sacrificis" que durant aquest temps han hagut de fer per permetre que les infraestructures de la ciutat avancessin, com és el cas dels accessos al port.

"Era una qüestió de justícia", ha assenyalat en el torn de parlaments Colau, en un acte en què també ha assistit el president de la Generalitat, Quim Torra, el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, o el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, qui ha destacat que L10 Sud "té una vocació metropolitana incontestable".

Torra ha aprofitat la seva intervenció per criticar la manca de finançament de l'Estat en infraestructures a Catalunya. Ha assegurat que els ciutadans "no necessiten" que el govern espanyol enviï "tants policies antidisturbis, sinó que necessita més quilòmetres en infraestructures, transports i mobilitat". Torra ha criticat així la decisió del Ministeri de l'Interior d'enviar mig miler d'agents de la policia espanyola a Catalunya amb motiu de la Diada i el primer aniversari del referèndum.

Torra també ha carregat contra el govern espanyol fent èmfasi en què des de 1978 "no ha posat cap quilòmetre nou a la xarxa de Rodalies" i ha criticat la seva "deixadesa i desídia absoluta".

La nova línia 10 (L10) Sud del Metro de Barcelona que inclou dues noves estacions -Foneria i Foc- entrarà en funcionament aquesta tarda. L'acte d'inauguració ha servit per homenatjar el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller Josep Rull, així com per agrair la "paciència" dels veïns en la que ha estat una infraestructura llargament reivindicada. En aquest sentit, Colau ha insistit de nou en reclamar la llibertat dels presos polítics.



Hi haurà ampliació. 
Arxivat a