Els enterraments amb carrossa no convencen els barcelonins

El 2013 es va posar en marxa el servei a Montjuïc amb tres serveis tot i que actualment ja ningú enterra així els seus éssers estimats

09 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:31h
Una carrossa fúnebre usada a Montjuïc.
Una carrossa fúnebre usada a Montjuïc. | ACN
Els enterrament d'època amb carrossa -que Cementiris de Barcelona va començar a promoure l'any 2013- no han acabat de convèncer els barcelonins, que prefereixen optar per modalitats més actuals i modestes per acomiadar els seus éssers estimats. Aquest servei, però, va generar gran sorpresa quan es va proposar, ja que esdevenia una proposta pionera a l'estat espanyol que, de forma excepcional, només s'oferia al cementiri de Montjuïc.

Concretament, aquests enterraments només s'ofereixen -encara actualment- en aquest antic cementiri de 1883 per les característiques de la instal·lació. L'objectiu de l'empresa gestora dels cementiris a Barcelona era recuperar una de les cerimònies que es van oferir a la ciutat fins a mitjans del segle XX. En aquesta, la carrossa, tibada amb cavalls, fa un trajecte des de l'entrada del cementiri i fins a la sepultura, i s'acompanya per personal vestit de gala.

També hi ha la possibilitat de contractar personal que acompanyi, un servei de protocol, un cerimonier i músics per a la part final del passeig, així com altres complements que n'incrementen el preu. Segons Cementiris de Barcelona, el valor oscil·la depenent del servei i pot ser força elevat en funció dels complements que es desitgin. La base, però, parteix d'uns 1.500 euros i pot arribar a superar els 4.000.

Tres serveis el primer any

El primer any es van realitzar tres serveis d'enterrament d'època amb carrossa, precisa a NacióDigital el director general de Cementiris de Barcelona, Jordi Balmanya. Un cas excepcional, apunta, ja que durant els últims anys el nombre de peticions ha baixat fins a ser nul.

A més, assegura, com que es va veure que l'acceptació era "molt escassa", se'n va deixar de fer difusió i actualment ja només es mostra al catàleg com una opció disponible, però sense promocionar-ho de cap de les maneres. Els enterraments a Barcelona, doncs, segueixen el seu rumb habitual, i malgrat que va semblar -a priori- bona idea recuperar cerimònies antigues com a proposta per a tots els perfils, aquestes no han aconseguit l'encaix que els promotors esperaven.
Arxivat a