El govern de Sánchez descarta un avançament electoral i incorporar ministres de Podem

L'executiu impulsa una llei contra la violència infantil que vol aprovar durant el segon semestre del 2019

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, i la ministra de Sanitat, Carmen Montón
La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, i la ministra de Sanitat, Carmen Montón | ACN
07 de setembre del 2018
Actualitzat a les 14:33h
Ni avançar les eleccions ni incorporar ministres de Podem. El pla del govern de Pedro Sánchez és esgotar tant com pugui la legislatura i mantenir la composició de l'actual executiu fins al final. Així ho ha manifestat la portaveu del govern espanyol, Isabel Celáa, després que aquest dijous el líder de Podem, Pablo Iglesias, apostés per "cogovernar" amb el PSOE.

A l'espera que es confirmi el trencament de Ciutadans amb el PSOE a Andalusia, avantsala d'un avançament electoral a la comunitat, l'executiu espanyol descarta la possibilitat de convocar unes generals que hi coincideixin. "Aquest govern està treballant per a la ciutadania i la ciutadania està estenent que s'està treballant per la millora de l'estat del benestar", ha dit Celáa.

Si bé Iglesias va exhibir ahir sintonia per tancar en les pròximes setmanes amb el PSOE un acord global de pressupostos, la portaveu ha assegurat que també parlaran amb les formacions polítiques catalanes que tenen representació al Congrés. El líder de Podem va anunciar acords presos en matèria fiscal que Celáa no ha volgut detallar, però la portaveu ha volgut deixar clar que "es governa des del govern". Ha dit, a més, que la vocació de Sánchez és mantenir el "govern constituït fins al final" i que, en tot cas, formacions com Podem poden exercir un paper de "corresponsabilitat" amb la governabilitat.

Llei contra la violència infantil

En el marc d'impulsar mesures en l'àmbit social, el govern de Pedro Sánchez ha anunciat que impulsarà una llei contra la violència infantil. Segons ha explicat la ministra de Sanitat, Carmen Montón, la previsió és portar-la a aprovació del Congrés durant el segon semestre del 2019. Abans, però, s'obrirà un procés de participació per escoltar les víctimes.