​VÍDEOS Una forta tempesta provoca inundacions a Barcelona

Els Bombers fan una trentena de serveis arran de les pluges a Catalunya i 180 més a la capital catalana

L'estació del Paral·lel de l'L3, inundada
L'estació del Paral·lel de l'L3, inundada | ACN
Redacció
06 de setembre del 2018
Actualitzat a les 11:35h
Nit de llamps i trons a la costa central catalana, que ha afectat especialment Barcelona i l’àrea metropolitana. Així, al barri del Raval han caigut 86 litres i a Badalona, 56. 

La forta tempesta que ha caigut aquest dijous a la matinada a Barcelona ha causat inundacions en baixos i afectacions a diverses línies de metro, que passades les vuit del matí encara s'arrosseguen, concretament a la línia 1, amb alguns accessos tancats, i a la línia 3, on els combois no s'aturen al Paral·lel ni al Poble Sec, en sentit Zona Universitària.
 
A la capital catalana, els Bombers de Barcelona han fet 180 sortides des que s'ha activat el pla d'emergències per inundacions, de quatre de la matinada a set del matí. La majoria de les incidències –inundacions de baixos, filtracions en sostres i algun despreniment- s'han concentrat a Sants Montjuïc i Eixample i a Sant Martí. Arreu de Catalunya, els Bombers de la Generalitat han fet una trentena de sortides per petites inundacions de baixos i de carrers, alguns llamps han fet caure arbres i han malmès instal·lacions elèctriques. El telèfon d'emergències 112 ha rebut fins les vuit del matí 383 trucades, la majoria del Barcelonès (312).

Segons Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), les principals incidències per la pluja s'han concentrat a les línies 1, 2 i 3 i al Funicular de Montjuïc, que a dos quarts de vuit del matí no ha pogut obrir com és habitual i ho ha fet mitja hora més tard. 

La línia 3 és la que suma incidències més importants pel que fa al servei. L'aigua s'ha acumulat sobretot entre les parades de Drassanes i Paral·lel i no es presta servei al Paral·lel, en cap dels dos sentits de manera que els trens circulen però no s'aturen, ni al Poble Sec, on els combois tampoc es paren en sentit Zona Universitària. L'aigua s'ha acumulat, també, perquè es tracta d'estacions poc profundes i amb les vies prop de la superfície. 

A la línia 1, s'ha acumulat aigua, especialment entre les parades de Torrassa i Santa Eulàlia, a l'Hospitalet de Llobregat. El servei no s'ha arribat a interrompre però s'ha hagut de tancar l'accés principal de Santa Eulàlia, així com les entrades des de la Fira, a l'estació d'Espanya. En aquest punt, tampoc s'ha pogut obrir l'enllaç amb els Ferrocarrils de la Generalitat. Segons TMB, però, els viatgers poden entrar per altres accessos.

Per últim, a la línia 2, les afectacions han obligat a tallar el servei entre les 5.36 hores i les 7.12 hores entre Paral·lel i la Sagrada Família i els trens només circulaven entre Sagrada Família i Badalona. Ara el servei ja funciona amb normalitat i només hi ha un dels vestíbuls de Sant Antoni tancat.

Segons TMB, està previst que al llarg del dia es vagin reobrint els accessos encara tancats i s'hagi pogut drenar l'aigua acumulada com a conseqüència dels ruixats.

Es manté activa l'alerta de l'Inuncat

Al conjunt de Catalunya, on es manté activa l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (Inuncat) per les pluges intenses, el telèfon 112 ha rebut fins a les vuit del matí 383 trucades relacionades amb la pluja, la majoria per inundacions de baixos i filtracions. Les pluges, però, ja van a la baixa arreu del país.

La comarca amb més incidències ha estast el Barcelonès, que ha concentrat el 81,46% de les trucades (312). Des del Baix Camp s'han rebut 23 avisos, un 6% del total, i des del Tarragonès 16, un 4,18%. Per ciutats s'han rebut 294 trucades de Barcelona (76,76%), 15 de Reus (3,92%), 14 de l'Hospitalet de Llobregat (3,66%) i 8 de Sant Carles de la Ràpita (2,09%). 

Paral·lelament, els Bombers de la Generalitat han hagut de fer fins a les set del matí una trentena de sortides, la majoria al Camp de Tarragona i a l'àrea metropolitana sud. 12 d'aquests serveis han estat al municipi de l'Hospitalet de Llobregat.
 
Arxivat a