Manuel Valls comença a fer vida a Barcelona

L'exprimer ministre intensifica la seva agenda a la capital catalana i donarà classes a Esade

Manuel Valls en un acte de Ciutadans el desembre del 2017.
Manuel Valls en un acte de Ciutadans el desembre del 2017. | ACN
05 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:59h
Mentre desfulla la margarida de si participa en la cursa per l'alcaldia de Barcelona, l'exprimer ministre francès Manuel Valls intensifica la seva presència i comença a fer vida a la ciutat. Aquests dies serà present a la capital catalana. Demà al matí serà entrevistat a Ràdio 4 i, per la tarda, participarà en l'acte de presentació del llibre col·lectiu Anatomía del procés. Claves de la mayor crisis de la democracia española (Debate). En aquest acte, Valls es trobarà com a casa, al costat de Joaquim Coll i Lluís Bassets, que han participat també en l'elaboració del llibre.

Valls també donarà classes a Esade. Llicenciat en Història per la Universitat de París, Valls impartirà l'assignatura "Processos migratoris i geografia urbana" a l'Escola de Dret de la institució acadèmica de la Companyia de Jesús. De moment, ha signat un acord de col·laboració per al curs 2018-19. L'assignatura constarà de deu sessions, inclou una anàlisi dels processos migratoris en el context de la Unió Europea i la resposta donada per les polítiques d'integració, i com afecten els models de ciutat.

Segons el degà de l'escola, Eduardo Berché, "la incorporació de Manuel Valls a Esade permetrà viure l'experiència única de conèixer la visió d'una persona que ha estat en la primera línia de la política internacional".

Ciutadans, amb l'ai al cor

Mentrestant, la direcció de Ciutadans espera la resposta definitiva del polític francès. El temps ja s'escola i Valls es fa pregar. Els estrategues de Cs creuen que un alcaldable que ve de fora necessita un temps per instal·lar-se a la ciutat i conèixer-la sobre el terreny. La decisió de Valls -el sí o el no- no pot demorar-se molt més. En aquests darrers mesos, però, l'escenari s'ha fet més enrevessat per Ciutadans, que ha vist acaronar la glòria a les enquestes a quedar-se amb un pam de nas amb la moció de censura socialista. Les negociacions amb Valls les porten directament Albert Rivera i el seu número dos, José Manuel Villegas.