Pla del Govern per formar en equitat de gènere el personal de l'administració

L'executiu invertirà 200.000 euros anuals per aconseguir que el 25% del personal directiu i de comandament estiguin versats en aquesta matèria

Elsa Artadi i Ernest Maragall, en la reunió del Govern del 4 de setembre
Elsa Artadi i Ernest Maragall, en la reunió del Govern del 4 de setembre | ACN
04 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:12h
La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha avançat aquest dimarts en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu que s'ha aprovat un pla director de formació en equitat de gènere per "normalitzar" aquesta perspectiva en les polítiques públiques. El pla invertirà prop de 200.000 euros anuals per formar en gènere el personal de l'administració -a tots nivells i àmbits-, i un dels objectius és educar en transversalitat de gènere el 25% del personal directiu i de comandament de la Generalitat abans que acabi l'any 2020.

El pla està impulsat per l'Institut Català de les Dones (ICD), que depèn de Presidència, i de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC), que correspon al departament de Polítiques Digitals i Administració Pública. S'adreça al personal de tot el territori de conselleries, ens locals i entitats col·laboradores. Té en compte, segons ha explicat Artadi, la capacitat "progressiva i continuada" en el temps de tres col·lectius professionals prioritaris: alta direcció i línia de comandament, professionals dels circuits de violència masclista, i referents d'igualtat.