Els advocats europeus surten en suport de Boye i demanen protecció al dret de defensa

L'associació Advocats Europeus Demòcrates (AED) expressa preocupació per "l'assetjament" que pateixen els defensors dels polítics exiliats

Gonzalo Boye, un dels responsables de la defensa internacional dels encausats
Gonzalo Boye, un dels responsables de la defensa internacional dels encausats | ACN
04 de setembre del 2018
Actualitzat a les 11:12h
L'associació Advocats Europeus Demòcrates (AED) ha emès un comunicat en què expressa la seva preocupació i indignació davant l'assetjament que pateixen els advocats Paul Bekaert, Michèle Hirsch Christophe Marchand i Gonzalo Boye en l'exercici de la seva defensa de Carles Puigdemont i els membres del seu Govern Clara Ponsati, Lluis Puig, Meritxell Serret i Toni Comín. L'associació, molt prestigiosa en l'àmbit jurídic europeu, afirma que es advocats "han estat víctimes de manifestacions d'odi i  declaracions difamatòries atacant la seva reputació i independència amb què han d'exercir la seva professió. Amenaces contra la seva integritat física han estat igualment proferides".

L'AED qualifica aquests actes d'"atac intolerable contra l'exercici dels drets de la defensa i contra els drets reconeguts en els articles 11.1 de la Declaració Universal de Drets Humans i del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics i 6 del Conveni Europeu per a  la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals". Segons l'associació, el dret de defensa no només es garanteix a través de la presència de l'advocat sinó també "a través de la seva lliure elecció i la garantia que podrà exercir la seva missió sense amenaçat, pertorbat, limitat o denunciat per haver desplegat l'estratègia de defensa que consideri més apropiada en un moment concret".

L'entitat, que aplega advocats i juristes de diversos països europeus, "exigeix que cessin aquest tipus d'atacs" i demana als col·legis d'advocats que "instin a les autoritats espanyoles l'adopció de les mesures oportunes perquè aquests advocats siguin protegits en el desenvolupament del seu exercici professional". Precisament ahir, Gonzalo Boye va demanar empara al Col·legi d'Advocats de Madrid davant les "amenaces, injúries i calúmnies" rebudes. Un eurodiputat elegit en les llistes d'UPyD va denunciar Boye per haver suposadament "falsejat" la denúncia contra el jutge Llarena.