Torra defensa que l'independentisme té majoria social per aplicar la República

El president de la Generalitat, en una entrevista a TV3, assegura que les sentències del Suprem requeriran una "resposta de país" a través del Parlament

El president de la Generalitat, Quim Torra
El president de la Generalitat, Quim Torra | ACN
03 de setembre del 2018
Actualitzat a les 9:28h
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat aquest dilluns en una entrevista al programa Els Matins de TV3 que l'independentisme "té la majoria social". "Em nego a acceptar que no tinguem la majoria social per la independència", ha apuntat, al mateix temps que constatava que el referèndum de l'1-O no va tenir totes les garanties arran de la violència policial i els "molts vots" que no es van poder comptar. "Arribaré fins al final. El meu únic límit és el Parlament", ha destacat el dirigent de Junts per Catalunya (JxCat). "Tenim un mandat popular", ha destacat Torra, que ha avançat que en la conferència de demà també farà "autocrítica". "L'independentisme té diferents ritmes, i hem de trobar els punts que ens uneixen per fer-nos forts", ha recalcat.

"En aquests moments, si hi ha un punt d'unió en l'independentisme és que hi ha en joc els drets civils, socials i a l'autodeterminació", ha apuntat Torra, que ha demanat una "mobilització permanent" de la ciutadania. "No ens hem de defensar de res, sinó acusar l'Estat d'una ofensiva per aturar els drets democràtics", ha apuntat el president. "Una finestra d'oportunitat podrien ser eleccions, la causa justa de la independència... És molt important recordar per què hi estem treballant", ha destacat. En el moment en què hi hagin sentències contra la cúpula del procés, caldrà -segons ell- una "resposta de país" a través del Parlament, sense concretar com "no s'acaten" les resolucions judicials.