Lluís Pasqual dimiteix com a director del Teatre Lliure

Va ser acusat de maltractament psicològic a una actriu

Lluís Pasqual, en la presentació de la temporada del Teatre Lliure
Lluís Pasqual, en la presentació de la temporada del Teatre Lliure | ACN
Redacció
01 de setembre del 2018
Actualitzat a les 16:51h
Lluís Pasqual ha dimitit com a director del Teatre Lliure, segons ha avançat TV3. El director ha enviat una carta al patronat del Lliure per anunciar la seva decisió. 

Pasqual dimiteix després d'un estiu molt complicat, primer per les crítiques per la seva renovació i, posteriorment, per les acusacions de maltractament psicològic a una actriu. Un fet que va suposar la publicació de manifestos a favor i en contra i el va situar al centre de la polèmica.

Amb la seva renúncia, Pasqual deixa sense finalitzar el contracte que tenia com a màxim responsable del Teatre Lliure i renuncia als dos anys més de direcció que se li havia proposat des de l'organisme. 

Després de la dimissió, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat el Teatre Lliure com a "referència imprescindible de l'escena teatral mundial", i ha posat en valor la figura de Pasqual, a qui li ha agraït la seva tasca com a director. En una piulada, Colau ha dit que Barcelona "estimarà i reconeixerà sempre" el director reusenc.

Per la seva banda, el col·lectiu Dones i Cultura ha encoratjat els treballadors a seguir amb l'auditoria que s'està fent a la institució i ha exigit un concurs públic per escollir el nou director, que ha de respectar "la llei de la paritat i el conjunt de la societat".

El patronat manté la reunió del 14 de setembre

El patronat del Teatre Lliure manté la reunió que tenia prevista pel proper 14 de setembre i en la qual es debatrà, presumiblement, sobre el relleu de Pasqual. En aquest sentit, es preveu que el successor sigui designat mitjançant un concurs.

En un comunicat, afegeixen que es treballarà per acomplir amb la programació de la temporada que ve, que comptava amb dos muntatges sota la direcció de Pasqual, i donar continuïtat a la línia d'èxits mantinguda sota la seva direcció. A més, es lamenta les circumstàncies que li han fet prendre aquesta decisió i reconeixen la seva excel·lent tasca al capdavant del Teatre.
Arxivat a