La flama torna al peveter del Fossar de les Moreres

L'entitat Memorial 1714 va denunciar que el foc s'havia apagat

El peveter del Fossar de les Moreres, sense flama
El peveter del Fossar de les Moreres, sense flama | Aida Morales
23 d'agost del 2018
Actualitzat a les 19:49h
El foc torna a ser viu al peveter del Fossar de les Moreres. Després que l'entitat Memorial 1714 denunciés que aquest s'havia apagat, tècnics de l'Ajuntament de Barcelona han solucionat el problema que impedia la seva encesa. 

Aquest s'havia apagat a causa de les les tempestes d'aquests darrers dies, segons ha informat aquest dijous al matí l'oficina de Paisatge Urbà de l'Ajuntament de Barcelona, que té cura del dispositiu. Les tempestes havien afectat el cremador, que té un mecanisme que es tanca automàticament per motius de seguretat en cas de qualsevol incidència. Recentment, es va revisar el peveter i estava en perfecte estat. Però els espais de la memòria històrica no estan blindats contra un enemic que -a vegades- pot ser més letal que l'exèrcit borbònic: els elements.  En breu es preveu que la flama que recorda els caiguts per Catalunya torni a cremar ben visible.

L'associació Memorial 1714 va denunciar ahir que el peveter del Fossar de les Moreres estava sense flama. Membres de l'entitat, que té cura de preservar els espais de la Guerra de Successió i divulgar-la, van lamentar que la resposta inicial de l'Ajuntament de Barcelona havia estat "fer una instància".

El peveter està sempre encès en record i homenatge als qui van caure i ser enterrats en aquest indret després dels combats finals de la guerra de 1714 i el setge de Barcelona. Des del Memorial 1714 han fet una crida al consistori perquè resolguin el problema l'abans millor, ja que "el record que representa la flama queda desatès en aquestes circumstàncies".
 
Arxivat a