El sector turístic veu superat l'impacte del 17-A: «La gent ha continuat venint amb total confiança»

Agents del sector consideren "difícil" identificar quina part del descens de visitants de l'últim trimestre de 2017 és conseqüència del 17-A i opinen que la reacció ciutadana va reforçar la marca Barcelona

Imatge de turistes comprant a la Rambla de Catalunya de Barcelona
Imatge de turistes comprant a la Rambla de Catalunya de Barcelona | ACN
Redacció
15 d'agost del 2018
Actualitzat a les 8:22h
Agents del sector turístic, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya consideren que el turisme a la capital catalana ha vist superat l'impacte dels atemptats del 17-A. En declaracions a l'ACN, tots ells coincideixen que "el cost" dels atemptats en la imatge de la capital catalana s'ha superat: "La gent ha continuat venint amb total confiança i estabilitat", asseguren.

A dos dies de celebrar els actes d'homenatge a les víctimes, un any després de la desgràcia que va colpejar el cor de la ciutat, els experts en el sector han valorat el canvi positiu: "Costa pensar que encara avui dia -un turista- quan ve a Barcelona estigui pensant en què el dia 17 d'agost de l'any passat hi va haver un atemptat terrorista a la Rambla", han afirmat des del Gremi d'Hotels. De fet, diversos agents del sector han assegurat que "el poder de reacció" de la ciutadania i els cossos de seguretat van reforçar la marca Barcelona.

Tanmateix, han admès que el 17-A va contribuir al descens de visitants de l'últim trimestre de 2017 encara que "és difícil saber quina part correspon a l'atemptat" i quina a la situació política, ha apuntat el regidor de Turisme de l'Ajuntament de la capital catalana, Agustí Colom.

Segons la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, l'impacte dels atacs terroristes es va "neutralitzar de manera ràpida" i un any després ja "ha revertit". "No tindríem l'afluència de turistes que tenim si hi hagués una permanent sensació d'inseguretat", ha subratllat Chacón. El director general del Gremi d'Hotels de Barcelona, Manel Casals, ha considerat que la recuperació "ha estat bona" però "no està sent total". "Encara a dia d'avui estem notant les conseqüències tant de l'atemptat com de la situació política", ha afirmat Casals.

L'entitat va preveure una disminució del 5% en l'ocupació hotelera a la ciutat per aquest estiu -del 85% de 2017 al 80% enguany- que, segons ha confirmat Casals, "s'està complint". "Aquest any és molt difícil valorar què ens està afectant realment", ha dit el director general del Gremi en línia amb el regidor de Turisme de Barcelona. Tanmateix, Casals assegura que la imatge de la capital catalana "no està afectada pel tema del 17-A" i apunta que tenen una incidència més negativa la "inseguretat política", "les vagues a l'aeroport" o "els atacs vandàlics contra infraestructures turístiques".

Des de l'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur), el seu president, Enrique Alcántara, ha subratllat que s'ha recuperat la "normalitat" i "ningú té en compte aquest risc a l'hora de viatjar a Barcelona". "No s'ha ressentit la marca Barcelona com es preveia", ha explicat el president de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe), Martí Sarrate.
 
Arxivat a