La ministra Valerio demana «sentit d'Estat» al PP i critica que escori «el partit a l'extrema dreta»

Ha participat en el 130è aniversari de l'UGT, on el secretari general del sindicat, Pepe Álvarez també ha volgut alertar del perill dels "xenòfobs i racistes" si no s'aborda ja la qüestió migratòria

El secretari general d'UGT, Pepe Álvarez i la ministra de Treball, Magdalena Valerio
El secretari general d'UGT, Pepe Álvarez i la ministra de Treball, Magdalena Valerio | ACN
Redacció
12 d'agost del 2018
Actualitzat a les 15:31h
La ministra de Treball, Magdalena Valerio i el secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, han estat protagonistes en el 130è aniversari del sindicat, commemorat aquest diumenge a Barcelona.

En la seva intervenció, la ministra ha aprofitat per retreure al PP i al seu líder, Pablo Casado, el que considera un gir a la dreta de la seva formació. "Hi ha dirigents recentment escollits que consideren que el vaixell no estava suficientment escorat a la dreta i ara el volen escorar a l'extrema dreta. Ara volen fer la competència amb Vox".

Al mateix acte, Álvarez ha avisat en el seu discurs de clausura que "si no s'intervé" immediatament en la qüestió migratòria, hi ha perills que poden arribar de la mà de la dreta. "Els xenòfobs, els racistes, els que fan fàstic continuaran matxucant amb temes de migració", ha advertit, tot recordant que la migració "té un origen d'injustícia, de falta de drets, de manca de repartiment de la riquesa a escala planetària".

L'acte de celebració del 130è aniversari de la primera reunió de fundació de la UGT ha reunit centenars de dirigents i exdirigents sindicalistes durant tres hores i amb una calor més que remarcable per la manca d'aire condicionat.

Elogis pel govern de Pedro Sánchez i pel futur del país

Valerio ha assegurat que els socialistes "sempre han conjugat l'orgull dels valors i principis de la Constitució amb l'ideari progressista, l'interès general i el sentit d'estat". A més, però, ha remarcat que cal que sempre imperi "la lleialtat, per sobre de tot, a l'ordenament democràtic".

En aquest sentit, ha demanat "no fer del debat territorial un camp de batalla en el que dirimir interessos partidistes o electorals", i ha apel·lat, des de Barcelona, "al patriotisme cívic que descansa més en veure que és el que ens uneix, el que ens fa millors, el que ens fa més forts, des de la pluralitat i l'autonomia reconeguda a la Constitució".

Homenatge sindical a la història d'UGT

En la clausura de l'acte, Pepe Álvarez ha fet un homenatge a tot el sindicat i els que, des de la base o la direcció, han treballat "pels drets dels treballadors" i per una societat més "justa i democràtica".
 
Arxivat a