Qui és qui en la defensa jurídica de la cúpula del procés

La dimensió internacional del cas congrega advocats penalistes, especialistes en drets humans i encarregats de protegir presos d'ETA, excaps d'Estat i activistes

Ben Emmerson, a la dreta de Puigdemont, és un dels advocats implicats en la defensa del procés
Ben Emmerson, a la dreta de Puigdemont, és un dels advocats implicats en la defensa del procés | ACN
11 d'agost del 2018
Actualitzat el 13 d'agost a les 16:16h
És possible que, en el moment de creuar la frontera, cap dels dirigents independentistes que van marxar a l'exili encapçalats per Carles Puigdemont s'imaginessin la dimensió que acabaria tenint el cas. Era el 30 d'octubre del 2017, l'article 155 s'acabava d'aplicar i els seus companys de Govern -ho intuïen, però no en tenien la certesa absoluta- eren a punt d'ingressar a la presó. Des d'aquell moment, la causa catalana ha agafat dimensió jurídica internacional arran de la voluntat del Tribunal Suprem de posar en marxa processos d'extradició.

Per aturar-los -amb èxit, tenint en compte que el magistrat Pablo Llarena ja hi ha renunciat després de múltiples revesos-, l'independentisme s'ha posat en mans d'un equip nacional i internacional d'advocats que han batallat a Espanya, Bèlgica, Regne Unit, Alemanya i Suïssa per frenar els tentacles del Suprem. Aquests són els tretze protagonistes de la defensa jurídica de la cúpula del procés, pendent ara de quan arrenqui el judici a Madrid.

Arxivat a