Assaig de la manifestació de la Diada durant les festes de Gràcia de Barcelona

L'ANC organitza un any més la prova de la concentració de l'11-S, que enguany es farà a la Diagonal

Redacció
07 d'agost del 2018
Actualitzat a la 13:17h
L’ANC organitzarà un any més l'assaig de la manifestació de la pròxima Diada de l'11 de setembre durant la festa major del barri de la Vila de Gràcia. Segons ha informat aquesta assemblea en xarxes socials, l'assaig es durà a terme el dimarts 21 d'agost al carrer Pi i Margall per crear un efecte similar al que es vol aconseguir a l'avinguda Diagonal el mes de setembre.

Aquest és el sisè estiu consecutiu que l'ANC de Gràcia organitza durant la festa major l'assaig de la Diada, des que l'any 2013 es va preparar una cadena humana que unia les principals places del barri, unes setmanes abans de fer el propi entre el Pertús i Alcanar.

Després de l'assaig a Gràcia es durà a terme una tertúlia en la qual participarà la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, i representants de forces polítiques. La jornada es tancarà amb un sopar amb familiars dels presos polítics i exiliats.

Una onada sonora

A les 17:14 es farà un silenci "expectant" i s'abaixaran totes les pancartes. I, a partir d'aleshores, una onada sonora anirà avançant al llarg dels 38 trams en què es dividirà la Diagonal, de Plaça Reial a les Glòries. L'objectiu: reivindicar que es faci efectiu el mandat de l'1-O. Així han dissenyat les entitats independentistes la manifestació de la Diada de l'Onze de Setembre d'enguany. El missatge d'aquesta onada sonora no estarà preestablert. "No hi haurà lones i missatges dirigits, volem que sigui la gent qui ens interpel·li i digui el que vulgui", ha explicat la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, que ha donat ja el tret de sortida a les inscripcions a la mobilització a través del web de l'Assemblea.

Sense renunciar en cap moment a la reivindicació de la llibertat dels presos i exiliats i a la denúncia de la regressió en drets i llibertats, les entitats es conjuren aquesta Diada perquè no caigui en l'oblit el seu objectiu polític: aconseguir la independència. 
 
Arxivat a