Vídeos dels acusats i 21 volums d'informació: s'aixeca el secret de sumari dels atemptats del 17-A

El jutge publica parcialment la investigació dels fets i cita a declarar dilluns dos testimonis protegits

La Rambla, mig any després de l'atemptat
La Rambla, mig any després de l'atemptat | Adrià Costa
Redacció
31 de juliol del 2018
Actualitzat a les 18:45h
El secret de sumari de la investigació dels atemptats del 17 d'agost a Barcelona i Cambrils s'ha aixecat parcialment aquest dimarts. Segons ha informat TV3, el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu, que ja ha enviat la interlocutòria a les parts, ha fet públiques les actuacions principals de la investigació que fan referència a les víctimes mortals i als ferits, i també als membres morts de la cèl·lula terrorista.

Andreu ha acceptat que els ajuntaments de Barcelona i Cambrils es puguin personar a la causa, però ho ha denegat als de Ripoll. La interlocutòria d'aixecament parcial del sumari també cita a declarar dilluns vinent dos testimonis protegits.

Entre la documentació que es fa pública hi ha 21 volums que estan digitalitzats. També hi ha 4 DVD amb imatges dels acusats manipulant explosius i altres que mostren l'atropellament a la Rambla de Barcelona. El jutge permetrà a les parts visualitzar aquests DVD a la Secretaria de l'Audiència Nacional, amb l'expressa prohibició de poder fer cap còpia per evitar-ne la seva difusió. Ara per ara es manté en secret la informació obtinguda en les entrades i registres a domicilis i també les comunicacions telefòniques enregistrades.

Tot plegat quan falten pocs dies perquè es compleixi un any dels atemptats que van sacsejar Catalunya. La Rambla de Barcelona acollirà, a primera hora del 17 d'agost, l'acte de record a les víctimes. La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona han tancat ja el protocol de la commemoració, que comptarà amb la presència dels principals representants polítics catalans a l'espera de conèixer la delegació estatal que hi pugui assistir.

Segons ha indicat la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, l'Ajuntament i la conselleria d'Interior ja tenen perfilats tots els detalls i ha volgut deixar clar que la sintonia ha estat "màxima" en tot aquest procediment. Les invitacions seran tramitades pel consistori. "Depèn d'ells. No volem donar transcendència a qui ve i a qui no", ha apuntat Artadi.
 
Arxivat a