El Suprem confirma la suspensió dels diputats empresonats

La sala segona del tribunal desestima els recursos de Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras i Raül Romeva, afectats per la decisió de Llarena

Junqueras, Puigdemont i Turull, entrant a una reunió del consell executiu
Junqueras, Puigdemont i Turull, entrant a una reunió del consell executiu | ACN
30 de juliol del 2018
Actualitzat a les 16:38h
El Tribunal Suprem ha rebutjat aquest dilluns els recursos contra la suspensió dels cinc diputats empresonats. En aquest sentit, ha desestimat els arguments que van presentar Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras i Raül Romeva contra la decisió que va prendre Pablo Llarena, el jutge instructor de la causa contra el procés català.

La sala segona del Suprem conclou que "ha de rebutjar" que la suspensió dels drets reconeguts en l'article 23.2 de la Constitució -dret a accedir en condicions d'igualtat a les funcions i càrrecs públics, amb els requisits que les lleis-, prevista en l'article 384 bis de la lei d'enjudiciament criminal, es refereix "només als casos de delictes de rebel·lió comesos per bandes armades".
 
Pel que fa a la desproporció de la mesura, denunciada pels representants sobiranistes empresonats, la resolució assenyala que "no s'aprecia si es té en compte la gravetat dels fets, que atempten a la mateixa essència de l'Estat democràtic, en paraules del Tribunal Constitucional".

Interlocutòria del Suprem sobre la suspensió dels diputats processats by naciodigital on Scribd