ERC condemna l'atac a Vic: «Les agressions sempre venen del mateix bàndol»

Marta Vilalta constata que "uns volen construir i altres destruir" i denuncia la proliferació d'actuacions feixistes als carrers

Protesta a Vic per l'atac contra les creus grogues.
Protesta a Vic per l'atac contra les creus grogues. | José M. Gutiérrez
23 de juliol del 2018
Actualitzat a la 13:54h
ERC ha condemnat, denunciat i criticat la conducció temerària d'un cotxe que va envestir creus grogues aquest diumenge a Vic. La portaveu republicana, Marta Vilalta, ha constatat aquest dilluns que "les agressions sempre venen d'un bàndol", malgrat que determinats partits unionistes intenten enquadrar-ho tot en els efectes de la divisió social que asseguren que existeix a Catalunya.

Vilalta denuncia l'"actitud d'intimidació i amenaces" que es viu arran de la proliferació d'accions "feixistes" als carrers. "Uns volen construir i altres destruir", ha asseverat la republicana, que ha insistit en defensar la "llibertat d'expressió en un espai públic que és plural". Els fets van ocórrer la mateixa setmana en què un policia nacional va agredir el fotoperiodista Jordi Borrás al crit de "Viva Franco" i "Viva España".

Aquest mateix dilluns, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha ofert una roda de premsa en què ha negat que l'acció tingués cap motivació política, sinó que seria tan sols una "bretolada" per part d'un home "en tractament psicològic i del qui no se'n coneix cap militància política".