«L'Ajuntament volia deixar Sabadell sense oci nocturn i se'ls ha de felicitar, ho han aconseguit»

NacióDigital parla amb Joan Cosp, propietari de la mítica discoteca Park Paladiu, que tanca aquest dissabte després de 25 anys per una resolució judicial

Joan Cosp, propietari de Park Paladium
Joan Cosp, propietari de Park Paladium | Albert Segura
20 de juliol del 2018
Actualitzat a les 11:03h
Era Sant Jordi de 1993 quan Park Paladium obria portes al carrer Rocafort de Sabadell. El seu propietari, Joan Cosp, mira amb nostàlgia les fotos que recorden els anys de major brillantor del local, i rememora les festes que s'hi han fet al llarg d’aquest quart de segle al rovell de l’ou de la Zona Hermètica. Aquest dissabte, però, la mítica discoteca tanca portes de manera definitiva després del requeriment judicial que obliga a tancar el negoci.

La propietat, però, encara guarda un racó d’esperança per aixecar la persiana de nou ben aviat. Cosp n’ha parlat en una entrevista a NacióDigital.

- Són 25 anys. Com se senten?

- Decebuts. Tots aquests anys hem estat oberts al diàleg. Al 2016 el ple de l’Ajuntament va prendre uns acords per crear un pla de l’oci nocturn a la ciutat, i han passat dos anys sense que ningú ens hagi dit res de res. No sé si l’Ajuntament pel seu cantó haurà treballat en el pla, es va establir una previsió de reunions conjuntes per treballar-hi, però ningú ens n’ha dit res. Ens sentim traïts per l’Ajuntament, perquè s’han passat els acords del forro.

- Han tancat molts locals des de llavors.

- Una vintena, i ha suposat acomiadar uns 3.500 treballadors.

- Déu n’hi do. Alguns s’han buscat la vida: el DrinkKing s’ha mogut uns 150 metres carrer amunt, i el Manisero, entre altres, va traslladar la seva activitat a Sant Quirze.

- Eren de Sabadell, i com molts altres han plegat i han marxat a Granollers, Sant Cugat, Barcelona… Tota la gent ha anat marxant. L’Ajuntament volia aconseguir deixar Sabadell sense oci nocturn, i se’ls ha de felicitar, perquè ho han aconseguit.

- Sempre han defensat vostès que no hi ha ni de bon tros la mateixa activitat que a finals dels 90 o principis de segle.

- Estem parlant d’una problemàtica que es va posar sobre la taula fa 8 o 10 anys, quan hi havia 43 locals a la Zona Hermètica oberts a ple rendiment. Ara, al 2018, queden tres locals, el més gran nosaltres. El volum de públic que hi ha no té res a veure amb el que hi havia llavors.

- Hi ha molta diferència, entenc.

- Molta: en una nit hi podien passar unes 12.000 persones, i ara no arriben a les 1.500.

La discoteca Park Paladium de la Zona Hermètica de Sabadell. Foto: Albert Segura


- Recordo els col·lapses a l’entrada de la Zona Hermètica en dissabte!

- Si, estava ben ple. Si s’hagués volgut parlar i solucionar el tema, s’haguessin trobat solucions. Però l’Ajuntament, tots els partits, ens han girat l’esquena: si una cosa s’aprova al ple s’ha de tirar endavant, i ens dos anys no ens han dit res.
 
- Vostès quin aforament hi tenen a Park Paladium?

- Unes 736 persones. Hi ha setmanes que no omplim, que baixa una mica, però sempre hi ha molta gent que vol venir fins i tot caminant, fer les seves copes i tornar a casa sense problemes. Han aconseguit que Sabadell sigui la primera ciutat d’uns 200.000 habitants sense una oferta sòlida d’oci nocturn.

- I per què no proven sort a la veïna Sant Quirze? Allà hi ha una gran discoteca que obre sense problemes.

- Sí, hi té un aforament d’unes 4.000 persones. No ens ho hem plantejat fermament, som gent de Sabadell. Però no deixa de ser curiós que un poble tingui una gran discoteca com aquesta, i una ciutat de 200.000 habitants no.

- I dilluns què faran?

- D’entrada la setmana la farem igual, obrirem dijous, divendres i dissabte. Dilluns presentarem a l’Ajuntament una notificació conforme tanquem, per evitar, així, que ens precintin el local, cosa que no ens agradaria veure. Entregarem les claus, perquè s’entengui, però no la llicència. La volem mantenir perquè tenim la confiança que en un moment o un altre s’hauria d’arribar a un acord per no deixar la ciutat sense oci: nosaltres hi prestem un servei més.
 
- I amb el personal què passarà?

- Doncs tristament els haurem d’acomiadar. A la Zona Hermètica ja s’ha acomiadat a uns 250 treballadors. Aquí hi ha 15 persones que aniran al carrer, i no perquè l’empresa no funcioni, perquè funciona. No tanquem, ens fan tancar. A la petita empresa, que per a Sabadell és un producte bastant important, se l’estan carregant poc a poc.

- La sessió de dissabte serà especial.

- Sí. No volem fer una festa de comiat, perquè no ens ve de gust, és una festa trista. Molts no entenem per què es vol tancar una discoteca com aquesta. Voldríem que fos un “fins aviat”, més que un comiat, nosaltres no volem baixar la persiana i marxar, el que volem es continuar com empresa.

- I ha pensat com serà la última copa?

- No hi vull pensar. Ja ens hi trobarem quan arribi. Però crec que serà terrible.

Persiana baixada a la discoteca Park Paladium de la Zona Hermètica de Sabadell. Foto: Albert Segura