L'avinguda del president Torra deixarà de ser «monàrquica»

L'avinguda Príncep d'Astúries de Barcelona, a un pas de canviar de nom

Quim Torra, al Consell Executiu.
Quim Torra, al Consell Executiu. | Jordi Bataller/ACN
Redacció
20 de juliol del 2018
Actualitzat a les 7:29h
La Plataforma Riera de Cassoles, formada per veïns dels districtes de Gràcia i Sarrià Sant-Gervasi de Barcelona, és a punt d'aconseguir el seu objectiu: canviar el nom de l'avinguda Príncep d'Astúries pel de Riera de Cassoles.

El president de la Generalitat, Quim Torra, que viu en aquesta vinguda al límit dels dos districtes barcelonins, ha celebrat l'èxit de la iniciativa a través de Twitter. D'aquesta manera, el nom del carrer deixarà de tenir una connotació monàrquica.  La iniciativa ciutadana, que ha comptat amb la participació dels veïns i tècnics i que s'ha dut a terme després de dos mesos de recollida de signatures, busca "recuperar el nom original de la riera que separava els dos districtes". 

A més, des de la plataforma "Riera de Cassoles" assenyalen que el nom del carrer Príncep d'Astúries va ser estipulat l'any 1939, després de la Guerra Civil, i que ara volen buscar un altre tipus de referents i de memòria històrica.

Aquesta setmana el ple del districte va aprovar el canvi de nom i el va elevar a la ponència de nomenclàtor de la ciutat. Hi van votar a favor PDECat, ERC i Barcelona en Comú, en contra el PP i Cs es va abstenir.
 
Arxivat a