​CCOO xifra en un 70% el seguiment de la vaga del tèxtil a Catalunya

El col·lectiu s’ha manifestat aquest dijous pels carrers de Sabadell

Manifestants a la vaga d'aquest dijous a Sabadell
Manifestants a la vaga d'aquest dijous a Sabadell | Albert Hernàndez
19 de juliol del 2018
Actualitzat a les 14:56h
El sindicat CCOO xifra en un 70% la vaga que els treballadors del sector tèxtil estan duent a terme avui a Catalunya. El col·lectiu s’ha manifestat aquest dijous al migdia pels carrers de Sabadell, en una marxa que ha sortit de l’Eix Macià de la ciutat i ha acabat al centre, just davant la seu del gremi.

La protesta respon a la falta d’entesa en el procés de negociació del conveni del sector, que va caducar a finals de 2017 i calia renovar. El sindicat va plantejar una sèrie de reivindicacions, però denuncien que ni la patronal ni tampoc el sindicat UGT s’hi ha volgut sumar.

“Les propostes van lligades a l’ofensiva del sindicat a lluitar contra la desigualtat, les dones cobren uns 800 euros, i volem un salari mínim de 14.000 euros anuals, acompanyats de millores socials i en l’àmbit de la salut laboral”, explica José Antonio Hernández, secretari general de CCOO d’Indústria a Catalunya.

Catalunya és, juntament amb el País Valencià i Galícia, el motor de la indústria tèxtil a l’Estat. En el conjunt global espanyol, el sindicat també xifra el seguiment en un 70%.