La Moncloa confia en «l'eficàcia» de les euroordres

La portaveu del govern referma el compromís de l'executiu amb Schengen

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celáa, amb els ministres José Luis Ábalos i María Jesús Montero
La portaveu del govern espanyol, Isabel Celáa, amb els ministres José Luis Ábalos i María Jesús Montero | Europa Press
13 de juliol del 2018
Actualitzat a les 14:16h
El govern espanyol no es mou del "respecte absolut" a les decisions judicials. També la del tribunal de Schleswig-Holstein d'extraditar Carles Puigdemont per un delicte de malversació però no per rebel·lió. La portaveu de l'executiu, Isabel Celáa, ha assegurat que aquest qüestió no ha estat tractada al consell de ministres però ha advertit que el govern "no comparteix el dubte sobre l'eficàcia de les euroordres" que s'ha plantejat des d'alguns sectors polítics de la dreta espanyola.

Celáa ha refermat, a més, el compromís de l'executiu de Pedro Sánchez amb Schengen. "Posar-lo en qüestió és alinear-se amb alguns posicionaments europeus que no compartim", ha advertit en un missatge directament adreçat al PP.

El govern espanyol resta en aquests moments a l'espera que el Tribunal Suprem decideixi si retira l'euroordre i recorre el Tribunal de Justícia de la Unió Europea o bé accepta l'extradició per malversació. Un dia després del revés del tribunal alemany a la causa instruïda pel Tribunal Suprem, les defenses dels presos ja han anunciat que reclamaran la llibertat dels dirigents processats un cop ha quedat descartat el judici contra Puigdemont per rebel·lió.