Els Premis Nacionals de Cultura reivindiquen la creació com a «pont de diàleg»

Catorze, mitjà impulsat per Eva Piquer i adscrit a NacióDigital, rep la màxima distinció cultural del país per ser "un intèrpret rellevant de la contemporaneïtat"

Foto amb els guardonats amb els Premis Nacionals de Cultura 2018
Foto amb els guardonats amb els Premis Nacionals de Cultura 2018 | David Ruano
12 de juliol del 2018
Actualitzat el 13 de juliol a les 8:04h
"La cultura és un pont de diàleg", diuen Marta i Lluís Marco, en la breu presentació que dona pas a la cerimònia de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2018. "Diàleg", la paraula més cobejada, el pont d'unió entre civilitzacions i comunitats. L'únic camí per a l'entesa, especialment des de la diversitat de parers, opinions i mèrits que fan possible tots els ressons de la cultura. Un "meravellós regal" que ha cantat VEUS - cor infantil amics de la Unió de Granollers, fent-se seva i compartint la cançó de Txarango.

"Meravellós regal, brilla. / I el món segueix girant per tots igual. / Meravellós regal, viure". La cultura com a regal, com a pont d'entesa, com a celebració, tal i com s'ha demostrat amb els deu premiats –Catorze, fundacions Pau Casals i Festa Major de Gràcia, Centre de Titelles de Lleida, Jordi Pàmias, Valentí Puig, Josep Anton Codina, Albert Vidal, Fina Miralles i Hausson– i amb totes les actuacions vistes al Teatre Zorrilla de Badalona, en un acte amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, del president del Parlament, Roger Torrent, i de la consellera de Cultura, Laura Borràs, entre d'altres autoritats.

"Avui ens falta un home lliure que està lluitant per la llibertat de Catalunya", ha dit Torra a l'inici del seu discurs. "Ens falta el president Puigdemont", ha reblat, però també ha afegit que "també ens falten el vicepresident Junqueras i els consellers que són a la presó i l'exili. Esperem i desitgem la seva llibertat immediatament", per després celebrar els valors republicans que "posaven les persones, la cultura i el talent al centre del país. No abandoneu mai ni la tasca ni l'esperança".
 
Arxivat a