​Colau s'alia també amb París per evitar que l'especulació buidi les ciutats

L'alcaldessa de Barcelona confia en "asseure's" amb el govern de Sánchez "en les pròximes setmanes" per plantejar-li la regulació del preu del lloguer

Ada Colau i l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, a la capital francesa
Ada Colau i l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, a la capital francesa | ACN
Redacció
11 de juliol del 2018
Actualitzat a les 14:03h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat aquest dimecres des de París amb l'alcaldessa de la capital francesa, Anne Hidalgo, que les ciutats han de ser "vives i amb ànima" i ha reclamat que "no es buidin per processos especulatius". Després de mantenir una trobada bilateral a la capital francesa, Colau ha assegurat que París "és un exemple i una referència" en lluites com la d'un habitatge "assequible" i, en aquest sentit, ha expressat que l'experiència de la ciutat és molt "útil" per a Barcelona.

​Es tracta de la segona trobada internacional de Colau, després de la que va mantenir fa uns dies amb l'alcalde de Londres, Sadiq Khan, de cara a preparar la presentació que Colau farà la setmana vinent davant de les Nacions Unides, a Nova York, de la declaració "Cities for Housing". La signen desenes de ciutats que demanaran "que els estats entenguin que cal donar més fons i més competències reguladores a les ciutats per tenir un lloguer assequible".

Un dels exemples que ha destacat Colau sobre la capital francesa és que una de les recents mesures impulsades des de l'Ajuntament de Barcelona, la reserva d'un 30% de les noves promocions de pisos per habitatge assequible, "fa anys que es fa a París amb èxit". Per altra banda, però, ha recordat que els consistoris no tenen totes les competències en habitatge i que la regulació dels preus del lloguer depèn de l'Estat.

"És una llei estatal i és una de les prioritats que tenim amb el nou govern espanyol", ha dit mostrant-se "segura" que en les pròximes setmanes els dos governs podran "asseure's a treballar". Segons ha assegurat, des de la presa de possessió del govern espanyol de Pedro Sánchez, des del consistori barceloní ja s'han demanat reunions per abordar temes "prioritaris" com l'habitatge.
Arxivat a