​El PSC denuncia que Colau preveu retallades en inversions per valor de 107 milions d'euros

El govern municipal ho nega i assegura que l'informe en el qual es basen els socialistes està "desfasat"

El líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni
El líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni | ACN
Redacció
11 de juliol del 2018
Actualitzat a les 20:23h
El PSC ha denunciat aquest dimecres que l'Ajuntament de Barcelona preveu retallades en inversions per valor de 107 milions d'euros pels anys 2018 i 2019, és a dir, "una davallada que equival al 30% de la inversió pública en un mandat". Així ho ha expressat el president de grup municipal socialista, Jaume Collboni, en una compareixença de premsa per respondre a les declaracions del primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, que aquest dimarts va admetre que la davallada d'ingressos com el de l'impost de plusvàlues poden forçar a un "reajustament de calendaris" per quadrar els comptes del consistori.

Basant-se amb informació interna del consistori, Collboni ha posat de manifest que el total del descens en la inversió en 21 milions d'euros el 2018 i 86 milions més per al 2019. Collboni ha demanat a l'executiu presidit per Ada Colau que doni "una explicació fefaent i clara" i detalli quins equipaments es veuran afectats per les "retallades". "És un desgavell pressupostari", ha dit el líder socialista. "Quatre mesos després d'aprovar els pressupostos –a través d'una qüestió de confiança- s'estan fent hipòtesis d'ingressos i això ens sembla gravíssim", ha apuntat.

El govern de Colau ha negat que prevegi retallades de 107 milions d'euros en dos anys, i ha assegurat que la previsió del líder municipal del PSC es basa en un informe intern desfasat realitzat a l'octubre i desembre en un context de "màxima inestabilitat política", han assenyalat fonts municipals. La tinent d'alcalde Janet Sanz ha criticat en la comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat la postura del PSC, i ha dit que existeixen "ingressos que són volàtils", en referència a les plusvàlues, i que és obligació del govern municipal estimar què passaria si es consolida una caiguda dels ingressos en aquest concepte.

"La feina i l'obligació de la Gerència d'Economia és valorar si tot això es consolidés què pot acabar passant, però és una dada incerta", ha dit sobre les plusvàlues, i més després d'una sentència del Tribunal Suprem (TS) que reconsidera una del Tribunal Constitucional (TC) que va canviar criteris que van portar a la reducció d'ingressos. Ha garantit que els projectes previstos s'executaran i que l'Ajuntament està registrant increments en la majoria d'ingressos mitjançant taxes i impostos, però que "l'Estat ha retallat algunes de les seves transferències" que no ha compensat, en referència al descens de les plusvàlues.
Arxivat a