Colau reclama allargar el termini perquè les víctimes de l'atemptat sol·licitin ajudes

L'alcaldessa envia una carta al govern espanyol per traslladar-li la petició dels afectats perquè el temps per demanar el suport s'acaba aquest agost

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una imatge d'arxiu
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una imatge d'arxiu | ACN
Redacció
10 de juliol del 2018
Actualitzat a les 11:53h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat per carta al ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, allargar el termini perquè els afectats per l'atemptat de la Rambla del 17 d'agost puguin sol·licitar les ajudes establertes per a les víctimes del terrorisme. El termini acaba quan es compleix un any de l'atac i Colau reclama que s'allargui.

A la carta, Colau assegura que afectats han expressat a l'Ajuntament la seva preocupació per no realitzar els tràmits a temps, i que ella li trasllada la petició de les víctimes d'ampliar el termini de sol·licitud, "a fi que totes elles puguin exercir plenament els seus drets".

L'alcaldessa es mostra convençuda que el ministre convindrà amb ella en què les administracions han de fer tots els esforços per atendre i acompanyar de la millor forma possible a les víctimes i a les seves famílies, per ajudar-les a "superar les greus seqüeles d'aquella tragèdia", i li expressa la seva esperança perquè atengui aquesta demanda.

Destaca que des de l'Ajuntament s'han reunit amb moltes de les víctimes i han constatat que la majoria desconeixen els detalls del procés o bé "topen amb dificultats burocràtiques per seguir els procediments establerts", per la qual cosa el consistori ha impulsat un servei de suport assistencial, jurídic i legal per als afectats.

"Malgrat aquests esforços i donada la proximitat de la data límit per formalitzar les sol·licituds, nombroses persones podrien quedar excloses" a causa de la complexitat del procés o per falta d'informació, segons l'alcaldessa, que lamenta que ja va ocórrer amb víctimes de l'atemptat d'Hipercor 30 anys enrere.

L'alcaldessa assegura que moltes de les víctimes han manifestat a l'Ajuntament la seva preocupació per no arribar a temps i han expressat "la necessitat d'allargar el termini administratiu per facilitar-los l'accés a les ajudes que els corresponen".

Colau va anunciar a finals de juny una aportació de l'Ajuntament de 80.000 euros a l'associació Unitat Atenció i Valoració d'Afectats per Terrorisme (UAVAT) per donar suport i oferir informació jurídica a tots els afectats per l'atemptat, amb un telèfon gratuït per localitzar el major nombre possible.
 

Carta de Colau al ministre d'Interior sobre les víctimes de l'atemptat by naciodigital on Scribd


 
Arxivat a