Arran torna a fer una acció contra un bus turístic a Barcelona

L'organització independentista juvenil exigeix que s'aturi el "turisme massiu"

L'acció reivindicativa d'Arran d'aquest dilluns contra el model de turisme.
L'acció reivindicativa d'Arran d'aquest dilluns contra el model de turisme. | @Arran_jovent
Redacció
09 de juliol del 2018
Actualitzat a les 20:27h
Arran hi torna. L'organització independentista juvenil ja va advertir que tenia diverses accions preparades per protestar contra el model de turisme als Països Catalans aquest estiu. Si bé diversos membres de la formació es van encadenar al Park Güell a mitjans de juny, aquest dilluns Arran ha tornat a atacar un bus turístic de Barcelona, símbol de les reivindicacions de l'estiu passat.

L'acció ha tingut lloc a tocar de la Vila Olímpica de la capital catalana. Dues militants de l'organització han aturat el bus i hi han accedit amb pots de fum. Han pujat fins a la part descoberta del vehicle i hi han penjat una pancarta en què s'hi podia llegir "Aturem el turisme massiu als Països Catalans". Arran també ha informat més tard que ha realitzat una altra acció contra un bus turístic a València. 
La reacció del govern de Colau enfada els hotelers

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha sigut el primer membre del govern municipal en reaccionar a l'acció reivindicativa d'Arran a la capital catalana, en dir que és "una iniciativa simbòlica" i que "no ha generat incidents", una reacció que no ha agradat al Gremi d'Hotels de Barcelona. "Intolerable Ada Colau. No valen intents per matisar la gravetat d'aquests fets", ha manifestat al Twitter el director general del gremi, Manel Casals.

En tot cas, Pisarello ha explicat que "aquesta és una de les tantes" accions que es produeixen a la ciutat. "El que necessitem és tenir un debat sobre el futur del turisme a la ciutat de Barcelona, el turisme és important i ha de ser una activitat que sigui sostenible", ha conclòs.
 
L'oposició condemna l'acció d'Arran

El PSC, el PDECat i el PP han condemnat l'acció d'Arran. El líder del PSC al consistori, Jaume Collboni, ha criticat la poca fermesa de l'equip de govern, després que Pisarello hagi tret ferro. El portaveu del grup Demòcrata –la marca del PDECat-, Jaume Ciurana, ha titllat l'acte "d'inadmissible" i ha defensat que "qualsevol interrupció del funcionament normal d'un servei" no forma part de la seva manera d'entendre "la convivència ciutadana i política".

Al seu torn, el PP ha instat Ada Colau a actuar judicialment contra accions que el partit defineix com a "turisme borroka". A través de Twitter, la líder de Ciutadans, Carina Mejías, ha exigit a Colau que "condemni i denunciï l'acció d'Arran, i el d'ERC, Alfred Bosch, ha advertit que "buscar un model turístic de més qualitat és incompatible amb la violència".
Arxivat a