Tres detinguts per robar 15.000 euros de les llibretes i targetes de crèdit de gent gran

El grup criminal està acusat de fins a 14 fets delictius, la gran majoria a l'entorn sud de l'àrea metropolitana de Barcelona

Un dels estafadors, en un caixer
Un dels estafadors, en un caixer | ACN
Redacció
07 de juliol del 2018
Actualitzat a les 16:35h
Els Mossos han detingut tres membres d'un grup criminal que hauria estafat més de 15.000 euros a través del robatori de targetes i llibretes de crèdit a gent gran. L'organització formada per una desena de persones està acusada de fins a 14 fets delictius durant el primer trimestre d'aquest 2018, la gran majoria a l'entorn sud de l'àrea metropolitana de Barcelona.

El dia 23 de juny, els arrestats de, 45, 31 i 29, anys i de nacionalitat romanesa van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i s’està a l’espera de realitzar noves detencions de membres d’aquest grup criminal.

Els lladres feien servir el mètode conegut com a 'scalping': seguien les seves víctimes per esbrinar el PIN de les targetes i les llibretes del banc, i després les furtaven per realitzar compres o extraccions de diners en metàl·lic. Els afectats eren principalment persones d'edat avançada, moltes de les quals tenien només una petita pensió per subsistir i el robatori els comportava una situació d'extrema vulnerabilitat econòmica. 
 
La investigació es va iniciar el primer trimestre d'enguany quan els Mossos van tenir coneixement que al sud de l'àrea metropolitana de Barcelona s'havien concentrat un seguit de furts i estafes que seguien el mètode conegut com a 'scalping'. Els lladres solien actuar en grups de tres o quatre persones i habitualment es desplaçaven en vehicle, preferentment de lloguer, fins al municipi on volien delinquir.

Els investigadors van comprovar que els autors dels fets serien membres d’un mateix grup criminal. Amb una estructura jerarquitzada i en el qual cadascun dels seus membres tenia les tasques molt definides. 

A finals del mes de juny, es va establir un operatiu policial que va permetre detenir tres membres de la banda mentre feien tasques de control i vigilància en una entitat bancària del municipi d'El Prat de Llobregat, a l’espera de poder escollir una nova víctima.
Arxivat a