Garantir alcaldies o sumar més vots? Les raons per avalar o rebutjar les primàries republicanes

Les candidatures unitàries de l'independentisme, avalades per l'ANC a les ciutats mitjanes i grans, confronten PDECat i ERC sense cap garantia sobre si permetria millorar resultats electorals

Alcaldes sobiranistes, aixecant la seva vara al Parlament, en un acte de suport al procés.
Alcaldes sobiranistes, aixecant la seva vara al Parlament, en un acte de suport al procés. | Adrià Costa
07 de juliol del 2018
Actualitzat el 12 de juliol a la 13:25h
La qüestió de les candidatures unitàries de l'independentisme és un debat recurrent que últimament acostuma a emergir quan s'acosten unes noves eleccions. En el cas de les municipals de l'any que ve, va ser el filòsof Jordi Graupera qui va disparar primer, proposant unes primàries per escollir el cap de files de la llista independentista que intentaria arrabassar l'alcaldia de Barcelona a Ada Colau.

Posteriorment, però, ja va participar en l'impuls de la plataforma "Primàries per Catalunya", que planteja fer extensiva aquesta iniciativa a la resta de municipis del país. Finalment, l'ANC ha aprovat aquest cap de setmana potenciar aquestes candidatures en els municipis de més de 25.000 habitants. És això positiu o negatiu per al procés? Els seus defensors subratllen que aquesta unitat permetria garantir moltes més alcaldies a l'independentisme, mentre que els detractors repliquen que limita el camp de joc republicà i la possibilitat d'eixamplar fronteres. Els arguments a favor i en contra, però, són múltiples:

6 arguments a favor de les primàries republicanes:

6 arguments en contra de les primàries republicanes:

Arxivat a