Les tancades antiracistes traslladaran la reivindicació a la plaça Sant Jaume durant 12 hores

Algunes de les persones que protesten a l'Escola Massana veuen una "contradicció" la rebuda de l'Open Arms

Tancada antiracista de Barcelona.
Tancada antiracista de Barcelona. | Albert Alcaide
Redacció
06 de juliol del 2018
Actualitzat a les 14:32h
Els participants a la tancada migrant antiracista –que va començar a l'abril a l'antiga Escola Massana, a Barcelona, i que també ha motivat protestes similars a l'Hospitalet de Llobregat, Badalona i Blanes– es concentraran aquest cap de setmana a la plaça de Sant Jaume en una mobilització que tenen previst que duri de les 19.00 hores de dissabte a les 7.00 del matí de diumenge.

Segons els impulsors de la tancada, serà una "assemblea" i "ocupació" amb l'objectiu de "visibilitzar els problemes que pateix la població migrant" i les onze reivindicacions que han motivat les tancades, entre les quals l'empadronament sense domicili o la implementació de polítiques de gènere, ja que les dones migrants, denuncien, estan doblament discriminades.

"Volem respostes concretes a les nostres demandes i no volem més verbs a l'infinit", ha reclamat l'activista Norma Falconi. Diversos participants a la tancada de la Massana han expressat que han viscut com una "total contradicció" la rebuda de l'Open Arms aquesta setmana al Port de Barcelona. "Els immigrants seguim esperant i després se'ns diu que nosaltres som els benvinguts; que Barcelona és ciutat refugi i que Espanya és molt oberta", ha afirmat Falconi.
Arxivat a