La proposta del PSC de vetar la prostitució genera divisió a Barcelona

El govern de Colau rebutja prohibir el "treball sexual" i entre les entitats n'hi ha de partidàries i de detractores

Una pancarta a favor dels drets laborals per a les prostitutes
Una pancarta a favor dels drets laborals per a les prostitutes | Albert Alcaide
Redacció
27 de juny del 2018
Actualitzat a les 18:29h
La proposta del PSC de Barcelona contra la prostitució i l'explotació sexual que es debatrà en el ple municipal d'aquest divendres ha generat una cascada de reaccions contràries i favorables. El govern d'Ada Colau ja ha manifestat que rebutja la prohibició de la prostitució, mentre que entre les prostitutes, les entitats de suport al col·lectiu i les partidàries d'abolir aquesta activitat s'han mostrat dividides. Entre les associacions que rebutgen la iniciativa socialista han convocat una concentració aquest dijous al vespre a la plaça de Sant Jaume.

El líder del PSC a l'Ajuntament, Jaume Collboni, va defensar aquest dimecres que l'ordenança hauria d'incloure mesures de suport i assistència integral a les persones en situació de prostitució i alternatives per quan deixin d'exercir-la, sense sancionar-les en cap cas. Advoca també per incloure sancions contra proxenetes i clients, mesures de prevenció i sensibilització, i la prohibició de la publicitat que tracti "el cos de les dones com un objecte purament sexual" a l'espai públic.

Des del govern municipal, la regidora de Feminismes, Laura Pérez, ha rebutjat la proposta, i ha apostat per millorar les condicions de les dones que exerceixen el treball sexual. Considera que al PSC "confonen una vegada més i intencionadament la tracta i el treball sexual" quan no és el mateix, ja que la primera és una forma d'explotació i la segona és una feina igual de digna que les altres i no té els drets que requeriria, ha opinat.

"Defensem que a la nostra ciutat no es persegueixi les persones que exerceixen el treball sexual, no se les estigmatitzi, no es pretengui que les salvarem de res quan en realitat no se les escolta ni se les té en compte", ha asseverat. "Són les nostres veïnes, no les farem clandestines ni les exclourem. Al contrari: seguirem treballant per garantir l'exercici del treball sexual en les millors condicions possibles", ha agregat.
 
 
Des del col·lectiu Putas Indignadas opinen que la proposició socialista "busca legitimar la repressió i la violència institucional contra les dones", segons ha manifestat a través de Twitter. "El PSC pretén criminalitzar-nos, nosaltres ens autoorganitzem!", ha remarcat. Des de l'entitat Genera de suport a les prostitutes també han carregat contra la proposta "criminalitzadora", i a Aprosex, han piulat: "El PSC creu que pot donar lliçons de moral i bona conducta. Les putes no volem ser salvades, volem drets! Escolteu les putes i no legisleu sense nosaltres!".
 
 
Arxivat a