Foment del Treball celebra la darrera assemblea de l'era Gay de Montellà

El ple de la patronal ratificarà aquest dilluns l'expulsió de la Cecot

Joaquim Gay de Montellà, el dia que va ser reelegit
Joaquim Gay de Montellà, el dia que va ser reelegit | Foment del Treball
25 de juny del 2018
Actualitzat a les 12:22h
Foment del Treball celebra aquest dilluns la que serà la darrera assemblea general de la presidència de Joaquim Gay de Montellà, que conclou el seu mandat la propera tardor.  El cap de la patronal esgota ja la seva segona presidència i no pot optar a un tercer període. La propera assemblea serà ja l'electoral. En el transcurs de la sessió d'aquesta tarda, s'espera que sigui ratificada l'expulsió de la Cecot, l'organització empresarial del Vallès, que es va fer efectiva el febrer passat, obrint una forta crisi entre les dues entitats.

L'etapa final del mandat de Gay de Montellà s'ha caracteritzat pels pronunciaments de Foment en contra del procés sobiranista, que en alguna ocasió han dut a declaracions polèmiques. Recentment,  el president dels empresaris va anunciar que l'economia catalana entraria en una fase de crisi que podria durar anys. Una afirmació que va ser desmentida des d'altres àmbits econòmics i que va generar una forta controvèrsia.

A Foment es viu ja un clima preelectoral. Encara no hi ha candidats oficials, però en els cercles empresarials es dona per més que probable la candidatura de Josep Sánchez Llibre, vicepresident de Conserves Dani i exdirigent de CiU, que comptaria amb un ampli consens per concórrer a les eleccions. En l'entorn de Gay de Montellà, però, no es veu bé aquesta opció i s'estan produint moviments per intentar trobar alguna alternativa.